Što zapravo znače izmjene Zakona o radu?

Naslovnica Forum Komentari članaka Što zapravo znače izmjene Zakona o radu?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Što je više Zakona to je više korupcije !

.

upravo obratno, izmjene zakona o radu su jedini i osnovni element promjena bez kojega druge promjene nemaju smisla. kad se ukinu prepreke za nesmetano otpuštanje radnika, radna mjesta će ovisiti o ekonomiji, a ne o politici i sudstvu, koje je kad je riječ o radnim odnosima gotovo 100% uvijek na strani zaposlenog a protiv poslodavca.

radnici i poslodavci nikad nisu ni bili u većem sukobu, ali neradnici u državnom sektoru jesu i ostat će neprijatelji i jednim i drugim. kad zakon o radu omogući da ih se pootpušta – jer cijela ova priča i jest o otpuštanju neradnika u državnom sektoru, privatni poslodavci su samo kolateralna žrtva – više ih naprosto neće biti kao “snage” pa će se zemlja početi normalno razvijati.

Pa zato i ne prolazi ZOR kako bi oni htjeli. jasno je birokraciji da se bez mnogih može i mora…

Privatniku novi ZOR i neznači mnogo, na kraju krajeva, ili imam novaca za platiti radnika ili nemam. Ako nemam radnik nema više što tražiti u firmi. Onaj tko želi da mu radnik radi besplatno taj nije normalan a poslovanje mu zasigurno nije uspješno.

Zakon će dotle vrijediti dok neki gazda ili šef ili ova bagra u vladi ne dobije kakav metak u glavu. Umjesto da se brinu da radnik dobije plaću misle samo za svoju guzicu.

New Report

Close