Stipić grupa traži predstečajnu nagodbu

Naslovnica Forum Komentari članaka Stipić grupa traži predstečajnu nagodbu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A koliko su samo tvrtki zavili u crno u zadnje tri godine… nevjerijatno da se do jučer nepoznata tvrtka u krizi odjednom nađe u centru građevine i pobere sve veće projekte i evo ih u stečaju… To treba zatvorit a ne u predstečajnu

sokiran sam [emo_smijeh]

Ja jos nisam shvatio smisao instrumenta predstecajne nagodbe. Meni se cini da se prestecajnom nagodbom omogucuje dijelu vecih vjerovnika da se naplate bolje na racun manjih vjerovnika. Vidim i da pojedine tvrtke prije predstecajne nagodbe stvaraju dugove prema povezanim drustvima kako bi imali vise glasova u procesu nagodbe.

Posljedica svega ovoga je povecanje rizika naplate kroz proces predstecajne nagodbe. Visi rizik financiranja znaci neizbjezno i proporcionalno visu cijenu zaduzivanja. A visa cijena zaduzivanja znaci manju gospodarsku aktivnost i vise nezaposlenih.

Opet kazem nisam proucavao proces, ali mi se cini da ce ovaj instrument imati vise negativnog nego pozitivnog utjecaja na ekonomiju.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Pa kako to???? “IZUZETNA” tvrtka koja bez “problema” prodaje stanove po 7000 eurića ( Ban ) i 2500 eurića ( Bundek )
Sve je to ista ekipa: ŽDERIĆI, RADIĆI, VALENTIĆI, PAŠALIĆI, GALINCI, ……[emo_smijeh]
Ko voli nek izvoli!!!!!![emo_zloban]
Bolje kupiti u Barceloni za iste pare i rentati godišnje ( 100% popunjenost!)[emo_namigusa] )

@neo apsolutno si u pravu! Tvrtka koja je nastala od braće knaufera i u nazad na “dobro poznat” način uništavaju građevinarstvo dampinškim cijenama i nekorektnim poslovanjem koje im zakon omogućava. Slična priča kao i slučaj iz Slavonskog Broda, samo većih razmjera.

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

zanimljivo je da se 20 godina nakon “sanacije” banaka, gdje se otelo puste milijarde od građana kako bi se platile bankovne dubioze ponavlja ista priča, a da ništa ne mijenja na činjenici to što smo formalno izišli iz komunizma i što su banke sad u privatnom stranom umjesto u domaćem državnom vlasništvu. banke, dakle i dalje djeluju izvan zakona, i u dubokoj sprezi s politikom.

90% ove krize i propasti generiraju banke, kod nas građevinski sektor pada već barem četiri godine a banke ne čine apsolutno ništa da bi smanjile rizik, one su dijelile i dijelile novce samo po osnovi hipotekarne nominale, a da u svim hrvatskim bankama nema ni jedne jedine stručne osobe koja bi znala procijeniti bilo koji investicijski projekt.

banke tjeraju cijeli sektor u propast, s jedne strane ulupali su silne novce u rizične projekte s neinteligentnom idejom da je hipotekarno jamstvo dovoljno pokriće za sve i da će oni zgrnuti silni profit bez pameti i znanja. također, one neće da priznaju gubitke s neprodanim stanovima, i dalje nastavljaju umjetno državnje visokih cijena i reprogramiranje dugova gdje god nisu ekstremno veliki.

a gdje su ekstremno veliki, računaju na linića i predstečajnu nagodbu. twixer, pogodio si u sridu ili blizu sride, jedina svrha predstečajne nagodbe je da banke pokušaju naplatiti 100% svojih potraživanja na račun svih, i dužnika i svih ostalih vjerovnika, i to mimo pravne procedure.

ne samo da će to dalje urušiti gospodarstvo, nego na velika vrata uvodi potpunu pravnu nesigurnost u državu, protuustavno protežiranje jednog gospodarskog subjekta u odnosu na drugi, i općenito anarhiju.

otkako su došli na vlast, i milanović i linić i čačić su stalno davali do znanje da je pravni sustav nešto što oni smatraju dekorativnom funkcijom, i oni smatraju da s funkcija na koje su izabrani imaju pravo po osobnom nahođenju urušavati i pravni sustav i ustavni poredak. bijeda našeg pravosuđa i policije je da nitko ne smije početi s pravnim postupcima protiv njih, a imaju sve pretpostavke za isto. još mizernije je ponašanje predsjednika države, koji u stvari surađuje s vladnom u rušenju ustavnog poretka, a po struci je pravnik.

josipović je mogao zaustaviti zakon o predstečajnoj nagodbi, on, kakav god da je pravnik, a profesor je na pravnom fakultetu, morao bi imati toliko znanja da zna koliko je taj zakon u koliziji s pravnim sustavom. ali on neće da napravi ništa, boji se bilo kakve odgovornosti za bilo što. a izabran je za predsjednika države.

ma to su kriminalci koji su se umrežili s ljudima iz Zabe… koja je razlika između rizičnog kreditiranja u Kabi i u Zabi? kad će tamo krenuti hapšenja?

New Report

Close