Stiglo ozbiljno upozorenje u vezi korištenja LED žarulja: Najmlađi u najvećoj opasnosti

Naslovnica Forum Komentari članaka Stiglo ozbiljno upozorenje u vezi korištenja LED žarulja: Najmlađi u najvećoj opasnosti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne kupujte jeftine žarulje od 5W i pazite na temperaturu boje (za dnevni boravak: 2700 – 3000 K, za kupaone i zahode iznad 3000 – 7000K ). Snage manje od 8W koristite samo za noćne lampe.

E baš si sad otkrio toplu vodu !

Najbitniji podatak koji svi preskaču kao nevažan za LED žarulje je CRI faktor. Što je taj faktor veći, to LED žarulja prikazuje vjerniju boju. Nekako se skoro svi zadovoljavaju sa indeksom 80, a to znači da je vjernost prikaza boje prema izvoru svjetla obične žarulje na 80%. Taj indeks ne bi trebao biti niži od 90, neki govore i 95, upravo radi primjese plavog spektra koji je sve veći, što LED žarulja dulje radi. Jako malo njih radi takve LED žarulje, jer su skuplje od ovih koje najčešće kupujemo za 3-4 puta, pa su stoge neisplative.

Slucajno ili ne, ali na slici je v-tac[/url].

No, nije jedino problem u boji svjetlosti ili CRI indexu, vec je problem i u treperenju LED rasvjete. Istina, da je vecina zarulja otporna na treperenje, ali to je recimo podatak koji bi trebalo opisati u deklaraciji proizvoda.

Iznad 4000k ti vuku na plavo znaći 7000k očoraviš

New Report

Close