EN DE

‘Spuštanje rokova plaćanja na 30 dana bilo bi dobro… Kada bi bilo novca’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Spuštanje rokova plaćanja na 30 dana bilo bi dobro… Kada bi bilo novca’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatski Zakon o rokovima je bez veze kao i mnogi drugi zakoni koji su neprovedivi .

Da su vladajući htjeli pomoći gospodarstvu donijeli bi zakon :

1. Da se mora poštivati rok plaćanja koji je naveden u Naruđbi i Računu .
-šta koga briga što ja nekom dajem moju robu , moj kapital bezkamatno i 90 dana ?

2.Ukoliko se kasni s plaćanjem mora se odmah obračunati i platiti zatezna kamata 14 % .
-ovo je jako važno da se poštuju rokovi iz dokumenta , a ako ne plaća se velika kamata .Ta kamata je u stvari dobit tvrtke na koju se plaća porez Državi .Danas nemožete naplatiti glavnicu a kamoli dobit .

.

Hrvatski Zakon o rokovima je bez veze kao i mnogi drugi zakoni koji su neprovedivi .

Da su vladajući htjeli pomoći gospodarstvu donijeli bi zakon :

1. Da se mora poštivati rok plaćanja koji je naveden u Naruđbi i Računu .
-šta koga briga što ja nekom dajem moju robu , moj kapital bezkamatno i 90 dana ?

2.Ukoliko se kasni s plaćanjem mora se odmah obračunati i platiti zatezna kamata 14 % .
-ovo je jako važno da se poštuju rokovi iz dokumenta , a ako ne plaća se velika kamata .Ta kamata je u stvari dobit tvrtke na koju se plaća porez Državi .Danas nemožete naplatiti glavnicu a kamoli dobit .

3. radi transparentnosti naplate i rasterečenja sudstva, zakonom regulirati bankovna jamstva

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close