Slučaj Petrokemija: sukob interesa i taština

Naslovnica Forum Komentari članaka Slučaj Petrokemija: sukob interesa i taština

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

koji šupalj tekst..nasjeo sam na naslov,mislio sam da je o Petrokemiji a ono Kutle,privatizacija bla bla

Vidim poziv sljedbenicima da dođu na ovu temu i iskritiziraju autora.

što je pjesnik htio reći???

* Autor nema dionice Petrokemije
jasno mi je…

Nikako mi ne sjeda ovaj termin “puštanje probnih balona”!? To se navodno svaki puta ciljano radi kada netko iz Vlade najavi svoj sljedeći potez? Nekako sumnjam.

[img][/img]

Ma tekst je malo previše usiljen u potrebi da bude izbalansiran. Kad se govori o privatizaciji i otpuštanjima nije li upravo Klaus rekao kako je Petrokemija nekad imala 12 000 zaposlenih a sada je ta brojka reducirana na 2 tisuće? A upravo on kritizira privatizaciju jer smanjuje broj radnika. Pa ako ima viška i treba smanjivati! Kolike bi Petrokemija gubitke danas ostvarivala da je ostala na tih 12 000 zaposlenih? Što su ti svi ljudi radili? I otkud mu onda pravo kritizirati druge što otpuštaju. Većina tih otpuštenih nikada nije trebala biti ni zaposlena.

No slažem se kako pojedinci, zna se koji, pokušavaju ovo prodati pod opći interes. Ne tvrdim da tako neće biti međutim njima to nije ni u peti. Isti ti su prije privatizacije govorili kako je to odlična kompanija i tko je rekao da država ne zna, sad govore o neizvjesnoj i upitnoj sudbini Petrokemije ako do privatizacije ne dođe. I da se sutra odustane od privatizacije isti ti, zna se koji, bi se opet vratili na prvotnu tezu, kako je to odlična kompanija pred kojom je svjetla budućnosti i otključavanje vrijednosti. Takve jedino zanima vlastite dupe. I to je legitimno dakako. Samo onda molim bez demagogije, loše upakiranih i na brzinu sklepanih priča.

zapelo mi je za oko : “ali i uništavanja tvrtke koja sada nakon više loših godina posluje dobro.” tvornica umjetnih gnojiva u kutini, u jugi kronični gubitaš. to što je sretnim okolnostima poslovala dobro neće utjecati na njeno daljnje kontinuirano loše poslovanje. zašto su poljoprivrednici u strahu od privatizacije.zato jer će umjetno gnojivo poskupiti i time porasti troškovi proizvodnje hrane. zapasti će u još veće probleme. sve dok država sa svojih oko 53% (audio i HPB)vlasništva upravlja petrokemijom utječe na cijenu kojom se sada nemogu pokriti troškovi proizvodnje.zato je nastoje prodati, da se otarase gubitaša.

Dionicari, mi, ovi, oni, visi interes, slampava Vlada…kibidabi…u novinama koje sebe nazivaju ‘poslovnim’….hm hm.

E ovo se vec zove umijece novinarstva, retorike, i proznog spisateljstva, a sve protkano etički ispravnim pitanjima, i poštenjem, jer i djetetu iz osnovne škole je jasno da ovo nije drukerski tekst već bit novinarstva. Iskreno sam iznenadjen – ugodno – pojavom ovako dobrog, jasnog i iskrenog teksta na Poslovnom a posebno njegovom odvažnošću. Treće poglavlje je odlično, kao i peto, a cijeli tekst je savšreno napisan. Ni sam ne bih napisao bolje, a bavim se pisanjem, doduše dramskim.
Gospodine B. , vjerujem da Ste pročitavši ovo ako ništa drugo barem naučili kako čovjek čovjeku odgovara, i jasno Vam je da Ste se svojim polu pismenim , prepotentnim – bez pokrića i seljačkim nastupom u kojem blatite hrvatske novinare s dugogodišnjim iskustvom i stotinama dobrih djela iza sebe ( koje je Vaše dobro djelo ? ) osramotili pred očima hrvatske javnosti za malo dulja vremena. Eto, čovjek Vam je sad lijepo pokazao kako se komunicira, a u konačnici, i tekst nekidan je bio ispravan ali nasvirani ego investitora je natjerao iste da suludo potroše preko milion kuna samo da diskreditiraju sasvim ispravno temeljenu prognozu autora ovog pre .. enog članka .. A kome nije jasno “šta je pjesnik htio reći” , preporučio bih povratak u srednju školu i ponovno pohađanje satova filozofije, književnosti, povijesti, sociologije, i psihologije. U biti, psihologa možete i sami posjetiti ..

Krešimir Mitrović

(Posjedujem 56 dionica PTKM ali mi novac nije sve u životu kao vama koji imate obraza blatiti ovako dobro napisan tekst.. )

Predlažem da se od sada svi i potpišu svojim imenom ispod ako vec kritizirate, jer imam dojam da iza vecine ovih kritika stoji samo jedna, jedina, “mala” osoba

Pozdrav i kažem, pročitajte još koji put ako zaista niste shvatili !

Po cemu je novinar zakljucio da je razgovor o Petrokemoji “neozbiljno testiranje javnosti”.
Ako nema prazninu medju usima, Cacic mu je objasnio sto je cilj za Petrokemiju. Naime, podignuti proizvodnju umjetnih gnjojiva za 70%. To znaci investicije od cca. 300 mio. €. posto drzava nema novaca a mali dionicari vjerojatno isto, onda im treba strateski partner. Cacic je isto govorio o dokapitalizaciji, znaci ako kompanija vrijedi sada cca. 700 mio. € onda dokapitalizacija od 300 mio. € predtavlja u konacnici 30%, znaci automatski se udjeli drzave i ostalih dionicara smanjuju a poduzece priprema za tesku utakmicu u EU-u.

Koliko se sjećam Poslovni je egzistirao kad je:
-jedna od najvažnijih državnih tvrtki INA ispod stola prelazila u ruke Mađara
-kada su se milijarde nepotrebno bacale u cestogradnji
-kada su milijarde potrošene u potemkinova sela (rukometne dvorane) pri rasplamsavanju svjetske gospodarske krize itd., itd.

I sada kada se treba iskoristiti interes eminentnih kupaca za jednu tvornicu umjetnih gnojiva Poslovni se iz petnih žila bori da se to slučajno ne desi. Stvarno mi nije jasno….

PS

Tržišta su otvorena i biti će još otvorenija tako da će cijena tih proizvoda biti u par % kao u okruženju tako da seljacima to nebi trebalo biti bitno, a radnicima bi trebalo biti jasno da će bez strateškog partnera uskoro opet doći "gladne godine" i tko će ih tada spašavati…

Vrlo korektan tekst. Nazalost gospodine Markusic, vi se borite protiv vjetrenjaca u necijoj glavi. A opet, tesko je na bolest ici argumentima… kad ih ionako nece shvatiti. Sve pohvale!

Špekulanti u akciji od ministara do dioničara!!!

Korektno i objektivno sagledavanje aktualne situacije u RH.

New Report

Close