Sjele plaće, rješenje za mjenice miljama daleko

Naslovnica Forum Komentari članaka Sjele plaće, rješenje za mjenice miljama daleko

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Moje pitanje bankama i dobavljačima. Zašto niste provjerili bonitet poduzeća kome dajete novac i robu? Zato malo pričekajte.

Te mjenice treba zakonom zabraniti. Ako netko nekom proda mjenicu i potrazivanje (racun), onda je valjda normalno da novi vlasnik snosi rizik naplate, jer zbog toga je kupio mjenicu uz popust. Kod nas prodas mjenicu i racun/potrazivanje uz popust, ali si jos odgovoran ako originalni duznik ne plati. Koji je to K????

Kod nas su banke i parabanke (ta faktoring drustva) previse zasticene i dozvoljavaju im se svakakvi perverzni aranzmani koji u uredjenim zemljama nikad ne bi bili dopusteni.

Da nije bilo lesinarenja banaka i faktoring drustava, ovo bi se puno ranije puklo i imalo puno manje posljedice. Jer bi se puno prije otkrilo da je Agorokor de facto u stecaju.

Ako procitate slovenske novine npr. Delo ili Finance, vidjet cete da se na Agrokor uvijek referira kao na FIRMU U STECAJU. Kod nas se samo govori o nekom privremenom povjereniku. De facto, Agrokor je propao jer ne moze servisirati racune. Kraj price.

Domaći dobavljači,a njih je svega nekoliko, ali vrlo velike tvrtke, iz eskonta mjenica dobili su novac za svoju prodanu robu! Novac su dobili prije vremena dospijeća i potrošili. Što su uradili sa tim novcem to samo oni znaju.
Međutim isto tako su znali kao i ta malobrojna i odabrana, faktoring društva kod kojih su eskontirali mjenice, da je riziko naplate na njima a ne na kupcu kao dužniku!
I sad odjednom iz regresnog prava, jer dužnik, odnosno kupac nije mogao plaćati, prema izvornom vjerovniku, a to su spekulativno-poslovne banke, pojavljuju se dva dužnika: dobavljač i faktoring društvo !!!
I sada , kako stvari stoje prema državi nastupaju dva poslovna subjekta. Dobavljač i faktoring društvo, a možda i treći ,a to su banke, kako bi se spašavale!!! To je multiplikacija problema!!!
I sada umjesto jedan , država, odnosno mi, imamo tri problema!!!!

O da, a dobavljači su za prodanu robu dobili novce!!!!! Dobavljači su se naplatili!!!

New Report

Close