Sindikat državnih službenika: Utaja poreza u privatnom sektoru podriva proračun

Naslovnica Forum Komentari članaka Sindikat državnih službenika: Utaja poreza u privatnom sektoru podriva proračun

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Super. Ako je tako dobar život u privatnom bussinesu i ako svi imaju vile brodove i skupocijene automobile, kako ova izjava sugerira onda se postavlja jedno logično pitanje.

Zbog čega vi državni službenici ne pređete u privatni business, nago se i dalje nastavljate “žrtvovati” za opće dobro ?

Još nekoliko popratinih pitanja:
– Koliko je privatnih firmi i obrta bankrotiralo od početka krize?
– Koliko je radnika u privatnom sektoru izgubilo posao od početka krize ?
– Koliko novaca su izgubili poslodavci zbog nelikvidnisti koju izaziva država i državne firme ?
– Koliko je državnih službenika izgubilo posao od početka krize ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

članak nije usmjeren protiv radnika u privatnom pooduzetništvu nego vlasnika… A svi znamo da ovo jest istina… Koliko vlasnika ima službene aute i sva ostala čuda u privatne svrhe bez plaćanja pdv-a i manipuliranja sa amortizacijom… A valjda treba dati plaću nastavniku, liječniku, penziju… i takvi su pridonijeli krizi,, krtike treba uputiti dtžavnim dužosnicima, a ne radnicima..

Liječnici nisu pridonjeli krizi. Nastavnici jesu jer je hrvatsko gospodarstvo nekonkurentno i neproduktivno, uglavnom zbog lošeg obrazovnog sustava. Neki hrvatski fakulteti imaju veze sa obrazovanjem koliko i sicilijanska mafija. Najviše su pridonjele prošle vlade koje su u svrhu kupovanja glasova masovno zapošljavale ljude u državnu službu. Sada imamo situaciju da je kvalitetan kadar u državnim službama potplaćen jer mora dijeliti kolač sa tisućama onih koji su nepotrebni i nekorisni.

Uopće nije porebno utajivati porez da bi se izbjeglo plaćanje državi. Nelikvidnost je ogromna, broj otpisa i nenaplaćenih potraživanja enorman. Rijetki su oni koji uopće imaju dobit i na nešto platiti porez. Da bi se porez mogao utajiti, treba prvo napraviti neku dobit.

Ja još jednom kažem. Ako je u privatnom businessu tako dobro, ako se ljudi tamo bogate, onda državni službenici trebaju što prije dati otkaz i preći u privatni business. To bi bilo dobro za sve nas.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Hrvatski proračun pati zbod zaposlenika u drž. službama koji na računalima u uredima igraju poker i surfaju internetom za vrijeme radnog vremena, a drže se ko bogovi i mašu rukom…”pričekajte molim”…vidio svojim očima … gospođa koja radi za med. sindikate kaže kad to vidim …odmah prijavit…

Od pereca rastu deca

New Report

Close