Senzacionalizam u švicarskim francima

Naslovnica Forum Komentari članaka Senzacionalizam u švicarskim francima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zanimljivo, udruga je radila istraživanje pa makar i manjkavo i u krivu je, a vi niste radili istraživanje a znate da oni nisu u pravu?

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Treba jasno definirati metodologiju da bi se mogla dati ocjena rezultata.

ja mislim da najrpije treba ukinuti sud časti hrvatske gospodarske komore jer se usudio presuditi protiv banke kad je tužena za proizvoljno povećavanje kamate. ako postoji institucija koja je u stanju pod punim moralnim integritetom suditi protiv banaka, onda ona ili mora prestati postojati, ili svi sudovi moraju suditi o istoj stvari isto. ne vjerujem da dva suda, u jednoj državi i jednom kulturnom području, mogu različito prosuđivati o istoj situaciji. jedan mora nestati. dakle, najprije treba ukinuti sud časti hgk, a onda će sve biti u redu.

Ključna stvar je ekonomska naivnost naših ljudi. Nisu krediti u švicarcima naš problem – imaju ga i Madžarska i Poljska. Pogledajte malo čuđenja i zgražanja u poslovnim časopisima EU i SAD unatrag par godina na tu temu, odnosno apsurd da se netko u centralnoj ili još gore istočnoj Evropi usuđuje uzeti kredit u valuti jedne od najjačih i najstabilnijh evropskih držva!!! Meni je tih ljudi žao, ali njima je jako teško pomoći.

Drugi problem su naši mediji odnosno praksa “pumpanja histerije”. Gledajući naše tiskane medije vidljivo je da im je jedini cilj objavljivati bombastične naslove i tekstove koji će izazvati što je moguće više uzrujavanja i histerije.

Što znači dozlaboga blesav izraz “divljanje švicarskog franka” ? Mene od takvih izraza hvata muka.

Naravno da onda istina nikoga ne zanima ili svi od nje bježe i da si ne znaju pomoći (situacija “svi o svemu pričaju, svi se oko svega uzrujavaju”).

Konačno , za jednostrano mijenjajnje ugovora je za Hrvatsku već sada nadležan European Court of Justice. On bi presudio isto kao i Sud časti pri HGK – kada bi mu se netko obratio.

Što znači “jer prodaja nekretnine nije dopuštena za pokrivanje iznosa kredita”?

Ako prodajna cijena nekretnine pokriva preostalu glavnicu kredita (uvećanu za naknadu za prijevremeno zatvaranje kredita), kredit se može pokriti prodajom nekretnine

“Crni humor na stranu, no je li situacija s kreditima baš takva?”

Je, i puno gora!

Ana, očito je da ga ti nemaš!

A, da ga imaš, i da ti je u međuvremenu i bračni partner, ostao bez posla, u druge bi svirale puhala!

Na Islandu, država je zaštitila građane, a strance , vlasnike banaka, prepustila je njihovoj sudbini (ionako su se namlatili para).

A što nam sprema Lijepa Naša?

Po meni je osnovni problem u nedovoljnoj zaštiti građana! Krediti moraju biti u domaćoj valuti a sve rizike mora preuzeti država! Kredite treba poravnati s iznosima u kunama a sve ostalo je prelijevanje iz šupljeg u prazno.

Da nadopunim komentar. Banke se štite na način da se odobrava kredit do 1/3 prihoda. To isto podržava i država. Ne može se ostaviti na milost i nemilost promjenliva kamata i devizna klauzula koja može omogućiti skok na odlazak na 2/3 ili 3/4 plaće! Ili čak preko iznosa plaće!

New Report

Close