Šef Emmezete: Radnicima minimalno dvije slobodne nedjelje i viša satnica

Naslovnica Forum Komentari članaka Šef Emmezete: Radnicima minimalno dvije slobodne nedjelje i viša satnica

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ovo je pametno razmišljanje,ali i dobar prijedlog za smjer kojim bi trebalo ići:
“ovaj pokušaj dodatne negativne regulacije pogotovo opasan za gospodarstvo koje ovisi o turizmu i trgovini”. Za mnoge subjekte u trgovini nedjelja je, kaže, drugi najjači dan u tjednu i sasvim sigurno zabrane i ograničenja dovode do smanjenja gospodarske aktivnosti trgovine. Usto, “patile bi i povezane djelatnosti kao što su logisitka, marketing, uslužne djelatnosti”.

Školnik upozorava i na faktor prekogranične trgovine. Ukratko, dio trgovine nedjeljom preselio bi se u susjedne zemlje i time dodatno izgubila gospodarska aktivnost i prateći porezni prihodi u Hrvatskoj. “Takvom odlukom izazvan pad poreznih prihoda bio bi najvjerojatnije nadomješten povećanjem poreznih stopa, što bi dodatno opteretilo ionako porezno preopterećeno gospodarstvo i smanjilo standard”, ističe. Sve u svemu, zalaže za blagu intervenciju i to na tragu rješenja koje preferira i Čupić. Čelnik Emmezete, naime, drži da se zahvatom u postojeća zakonska rješenja radnicima može osigurati minimalno dvije slobodne nedjelje i viša satnica za rad nedjeljom. Kompanija koju vodi, kaže, takvu praksu provodi već duže vrijeme, a radnicima su osigurali i šest slobodnih vikenda u godini.”

ovako nešto podržavam. radnici ne bi smjeli raditi više od 2 nedjelje mjesečno, s time da bi za rad nedjeljom trebao propisati najmanje 50% veću plaću, a omogućiti da kolektivnim ugovorima to može ići i na 100% veću plaću pa da vidite kako bi se radnici otimali da rade nedjeljom

kodiaq: a omogućiti da kolektivnim ugovorima to može ići i na 100% veću plaću pa da vidite kako bi se radnici otimali da rade nedjeljom
Zar nije cilj da oslobodimo radnike od rada nedjeljom??
Zar bi vi voljeli da vasa npr.supruga,sestra,kcer..radi nedjeljom?
Cemu sebicno razmisljanje?
A povecanje dnevnice od 100%..radnici koji rade nedjeljom imaju u pravilu niske place..takvo povecanje dnevnice je farsa.

New Report

Close