Neka Milanović otiđe u Banja Luku i onoj napuštenoj sirotinji od preostalih Hrvata javno veli kaj misli o glasovanju za izbore.Ako nezna gdje je Banja Luka ,neka mi se javi pa ću ga kao ateistu odvesti u Banjalučku biskupiju da sazna istinu i pravu sliku o Hrvatima u Bosni.Lako je biti političar u Zagrebu,živjeti u 130 kvadrata i veseliti se ženi i djeci.Račana sam osobno poznavao i on nikada ne bi izjavio tako nešto,jer je kao djete preživio logor i znao je kako je to kad ti netko odume nadu za bolji život, a to je upravo pravo glasa, da glasaš za boli život svima.[smiley6]
Stvarno je tužno da ljudi u žive loše, ali oni se za bolji život neće izboriti glasanjem u Hrvatskoj već glasanjem u zemlji u kojoj žive.
BiH je mjesto gdje se oni moraju izboriti za svoja prava.
treba malo bolje poznavat problematiku hrvata na ovim prostorima dabi se olako mogle davat izjave o ukidanju prava glasovanja….i u slucaju da se ukine pravo glasovanja, treba jasno utvrdit kako pomoc tim ljudima da se odrze na tom prostoru i da ponovno postanu jedan jaki faktor u bih…..
i slazem se da hrvati u bih nisu diaspora, oni su izvor hrvatstva u hrvatskoj…..
Momak se malo ( puno) zaletio. Ajmo vidjeti drugu stranu medalje. Više Srba iz Hrvatske glasa na izborima u Hrvatskoj, a stvarno žive u Srbiji, nego Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Razlika je samo u tome što su ovi naši branili Hrvatsku, a ovi drugi “naši” su je napadali i razarali. Sad ti drugi koriste sve pogodnosti kao državljani države koju su rušili i nisu joj dali da se rodi, a oni koji su krv proljevali ne smiju glasat. Moj Zoki to ti je ovako kao što su se tvoji borili u partizanima, bili na pravoj strani, pobjedili, a onda prepustili nekome drugome da se brinu o njihovim interesima. Zato Zoki djete treba čuvatii, odgajati,brinuti se za njega dok ne ojača i ne iškola se. Moja pokojna bakabi ti rekla “dite moje svoje se meso neda jesti “