S Finom na Otok i tako u krug (objavljeno 09.02.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka S Finom na Otok i tako u krug (objavljeno 09.02.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sinisa Grgic je najbolji lobist u Hrvatskoj te je tako preko politickih veza uspio putem HFP-a kupiti Kolocep da bi tamo organizirali neprofitni projekt “Otok znanja”: [smiley7]

Dakle, ekipa koja je kupila Kolocep (Grgic, Markota i Lauc) ucinila je to za iznos na koji Grgic sada procjenjuje svoj ZAPI.
Smijesno je da FINA kupuje od Grgica vlastite podatake, te da se T-com NI NA KOJI nacin ne demantira cinjenicu da ZAPI posjeduje (i dalje preprodaje) podatke o telefonskim brojevima u T-com mrezi. (Nije li to kao da Vindija prodaje recepturu za proizvodnju Fino&brzo vrhnja?! Fino&brzo je u vlasnistvu Dukata).

Smijesno je da su “novinari” nasjeli na Grgiceve najave te mu svojim neiformiranim tekstovima i pomazu da podeblja vlastiti racun.

Slavko Linic mozda grijesi, ali indikativno je da Sinisa Grgic prodaje ZAPI u trenutku kada se blizi rok za uplatu Kolocepa. I to za skoro pa potreban iznos (ovisno o tecaju, naravno).

Taj Grgic ima i svoj site: http://www.sinisagrgic.com
Ako je pola od onoga što tamo piše istina, čut će se za njega još puno. Znam za njegov Zavod, kao i većina nas iz biznisa. U početku sam mislio da je državna firma, ali sam kasnije skužio da je to neko vrlo lukavo osmislio.

Nemojte biti naivni! – Siguran sam da je cijelu priču oko kupovine on sam smislio i plasirao u javnost, a bez ikakve želje da stvarno proda svoju zlatnu koku. Dobio je stupce besplatnog marketinga po principu “nek se o meni priča, pa makar i dobro”

Ali ova usporedba s vrhnjem baš i nije na mjestu. – “Fino&brzo” je zaštićena marka, a statistički i imenički podaci su javni, pa im nitko ne može pripisati Copyright. Prije hrpu godina je DT u Njemačkoj izgubio spor protiv jednog klinca koji je dilao iste podatke u svom vlastitom programu. Otada EU kaže: NITKO NEMA PRAVO NA JAVNI PODATAK. Stvar je spretnosti kako od javnih podataka napraviti atraktivan proizvod. To Grgić i njegova ekipa očito dobro znaju!

pardon: http://www.sinisagrgic.net

New Report

Close