Rukavica je bačena

Naslovnica Forum Komentari članaka Rukavica je bačena

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Krajem srpnja 2011. Vlada je donijela Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2012.-2014.”

Nevjerojatno da netko cita te Jadrankine smjernice. Jadranka je donjela do sada milijun mjera, smjernica, poticaja i Bog zna cega sve ne. Sve se to pise iskljucivo da bi se gradjane uvjerilo kako eto vlada nesto radi i kako njen rad ima nekakvog utjecaja na ekonomsku situaciju. Vjerojatno i zato da bi se popunio prostor u TV Dnevniku (nevjerojatno je i da postoje ljudi koji to jos gledaju)

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Uzdajuci se u kratko pomcenje birača smjernica iz srpnja 2011.nakon izbora nitko se neće sjecati.ova Vlada sa savjetnicima stvarno zavrijeduje da im damo Jos jedan mandat pa da nas do kraja upropaste

sve je to lijepo, no volio bih vidjeti ijedne “smjernice” “program” ili “plan ekonomske politike” koji su napravili naši “stručnjaci”, a koji se i po čemu razlikuje od navedenog; tj. svi ti naši “stručnjaci” ne znaju ništa nego licitirati stopama gospodarskog rasta i mahati agregatnim pokazateljima bez i najmanjeg pokušaja da se pokazatelji raščlane i detaljno analiziraju.

razlog je, naravno, fundametalno neznanje naših “ekonomista” kako same praktične ekonomije tj. načela tržišne ekonomije koja bi se integrirala s dugogodišnjim praktičnim iskustvom tako i potpuno neznanje osnovnih pojmova industrije.

država je formalno izvršila radikalni zaokret u ekonomiji prelaskom iz komunističke u tržišnu ekonomiju, no na fakultetima koji su proučavali marksističku ekonomiju i u tom krugu “stručnjaka” jedva da je došlo i do kozmetičkih promjena. da sam čuo da je neki fakultet doveo stručnjaka izvana za oblasti u kojima kod nas ne postoje nikakva znanja, da su neki naši stručnjaci otišli na dugogodišnju specijalizaciju i praksu vani – ma ni govora, oni su samo iz svojih udžbenika i analiza gumicom pobrisali izraze marksiszam i lenjinizam, no sve je ostalo isto.

uvjeren sam da to više nema nikakve veze sa strankama, sve stranke imaju svoje marksističke ekonomiste, koji naprosto nisu sposobni inicirati bilo kakvu suvislu ekonomiju, a marksizam je baš i propao zbog ekonomske stane, dok ga mi uskrisujemo, i onda ga umjetno održavamo na životu suludim kreditima.

pobuna u kokošinjcu, koja je svrha ovog istupa (pazi sad ovo) premijerkine savjetnice.

New Report

Close