Ribić: Linić je autističan

Naslovnica Forum Komentari članaka Ribić: Linić je autističan

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ribić je progovorio i o činjenici da je najdugovječniji sindikalni čelnik u Hrvatskoj – 22 godine je na čelu MHS-a.

U vrijeme kada je Ribic dosao na celo sindikata hrvatski fakulteti su jos uvijek pruzali koliko toliko kvalitetnu naobrazbu svojim studentima. Danas vecina tih fakulteta ima vise dodirnih tocaka sa Sicilijanskom mafijom nego sa vodecim obrazovnim ustanovama u inozemstvu. Vecina djece koja izadju iz hrvatskog obrazovnog sustava ili ne mogu dobiti posao ili rade za vrlo mizerne nadnice.

Koju korist je drustvo imalo u te 22 godine od Ribica i sindikata na fakultetima ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Autisti su ljudi koji jednostavno ne mogu doživjeti empatijski svoju okolinu, druge ljude, svoje bližnje. To je poremećaj koji gotovo da blokira funkcioniranje u realnosti. Problem je što je negativnom selekcijom došlo do pojave kadroviranja gdje u nedostatku kadrova političke stranke na vodeća mjesta u društvu stavljaju i autistićne ljude bez empatije. Drugi je problem što za stvoriti elitu društva koja bi kompetentno i odgovorno vodila društvo, trebaju generacije koje onda selekcijom iznjedre najsposobnije članove društva . Ti zbilja postaju elita jer se među tim najsposobnijima iskristaliziraju i oni najeduciraniji sa stvarnom moralnom i intelektualnom “težinom”. Ponavljam za to su potrebne generacije pa takve elite mogu imati npr. Austrijanci, Mađari, Česi, Srbi, Englezi itd. itd. U državi u kojoj se “elita” stvarala samo 20 godina , došlo je i do užasa kriminalne pljačke pa je selekcija vršena među nekompetentnima, prema interesima uskih interesa interesnih grupa i tu su korijeni ludila zbog kojega nam i najvjerniji saveznik Njemačka od prije nekoliko dana počinje okretati leđa proglašavajući nas nesposobnima za ulazak u Europu.

New Report

Close