Ribari od Vlade traže ukidanje malog ribolova

Naslovnica Forum Komentari članaka Ribari od Vlade traže ukidanje malog ribolova

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Mali ribari traže od vlade da ribari prestanu kočariti po valama us sami kraj ,da ne love sa ludarama,da ne uništavaju mlađ kojeg bacaju lopatama sa broda galebima a bogami i da se mane čiketa.

Kada bi ovi profesionalci bili pošteni bavili bi se svojim problemia pa nebi bilo udri po svima samo ne po njima imaju toliko putra na glavi da ga svi psi nebi polizali oni će u mali ribolov ma oni već jesu u njemu nikda ništa ne ulove stalno plaću čast izuzecima nisam sretan što sam ovo pisao ali nisam više mogao slušati to njihovo plakanje

Povlastice koje imaju ribari kod nas nemoguće je iznaći i u jednoj drugoj zemlji, Riblje burze zjape prazne a one bi trebale biti pokazatelj povlastica pojedincu, pristup moru po njima treba zabraniti svima osim njima, nedaj bog da čovjek koji odvajkad živi na moru i s morem usudi se svojom brodicom otisnut na more a kamoli da baci udicu jer će uništiti riblji fond, valjda je svima već jasno da mali ribolov uništava riblji fond a ne nekakva koća koja se povlači u nedopuštenim zonama i za vrijeme zabrane izlova pojedinih vrsta. iako očito dobro organizirani, nazovimo ih profi ribarima, oni su zapravo pravi uništavači ali i borci za sebe i svoje POVLASTICE

Ako je i od profesionalnih ribara, previše je ! Valjda je to već jednom jasno i svima nadležnima

A gdje su inspekcije ?

Zašto se riba može prodavati na crno ? I to ne smrtnicima,nego u restoranima ?

I svi znaju sve,a nikog se nije kaznilo ?

Kada mali ribari nebi mogli prodati ribu,nebi je ni lovili više nego što im treba .
Problem obrtnika koji koćare uz kraj,pa to je trebalo milijunima godina ranije početi kažnjavati…od oduzimanja dozvole,pa do broda .Ko ga hebe,ako je zločinac,neka i plati.

I kontrola ulova : sporadično na moru, a obavezno kod svakog pristajanja u luku i iskrcavanja . Kažu da nema dovoljno ljudi za to ? Ima gospodo,ima,samo od PDV-a koji bi se naplatio reguliranom prodajim ribe,zaradili bi svoje plaće.

Sve u svemu,NTNK sve koji imaju i malo veze s morskim i ribarskim gospodarenjem .Sramota su za sve koji misle i pošteno rade , te žele da im Jadran ostane i za unuke,ovakav, a ne kao mrtva bara.

ps: NTNK i HDZ,kad je popušio Gospodarski Pojas….

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Možda bi trebalo uvesti nekakve markice za ribu, tako da se zna gdje je ulovljena i tko ju je ulovio. tako da kad dođeš u restoran znaš šta jedeš. A mali ribari koji prodaju ribu restoranima bi trebali plačat pdv.
Neznam kako inspektori nemogu doč u rastoran i vidjet jeli riba plačena i obračunat pdv.

New Report

Close