Rezultati tehničkih pregleda u Njemačkoj otkrili koji su automobili najkvalitetniji

Naslovnica Forum Komentari članaka Rezultati tehničkih pregleda u Njemačkoj otkrili koji su automobili najkvalitetniji

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kako to sad? Prvi tehnički pregled kod novih vozila je nakon tri godine! A ostali pregledi svake dvije godine. Preko pet mio. automobila je starije do četrnaest godina. Znači, više automobila nego što cijela Hrvastka ima, a promet je najmanje deset puta gušći nego u Hrvatskoj. Ergo, mi imamo interesni lobi, koji se bori protiv toga da se pregled uvede svake dvije godine a kod novih automobila nakon tri godine.

mislio sam se između Dacije i Porsche…puno ste mi sad pomogli… veliko hvala:)

Što nisu već 20 godina japanerosi u top 5 ? Ovdje su nabrojani neki modeli kao da su u testu bile tri marke automobila.. Što je ovo ?


Što nisu već 20 godina japanerosi u top 5 ? Ovdje su nabrojani neki modeli kao da su u testu bile tri marke automobila.. Što je ovo ?

Naravno da jesu. Ali njima je u interesu prikazati njemacke marke kao kvalitetnike.

Poštovani novinar bi se trebao pripremiti za pisanje članka, a ne samo prepisivati podatke i pouzdati se u svoje (očito loše) sjećanje :-). Prosječna starost automobila u RH je u 2018 pala na 12,6 godina. Sada smo u 2019. godini, novi podaci su odavno objavljeni. Dakle, prosječna starost automobila u RH nije oko 14 godina. Zašto obmanjivati čitatelje? Da vijest bude više crna? Da budemo (naj)gori? Kome je u interesu prosipanje crnila, čak i u ovakvim benignim vijestima? Također, novinar navodi prosječnu starost automobila u Njemačkoj u 2018, a za Hrvatsku uzima stari podatak iz 2016. tako uspoređujući kruške i jabuke, a to nigdje ne naglašava. Je li to rezultat podlosti (“evo vam još crnila, patite”), šlamperaja (“ma nema veze”) ili podcjenjivanja čitatelja (“ma što čitatelji znaju, oni su ovce”)?

Kako švabe veličaju svoje aute

New Report

Close