Rast plaća u Hrvatskoj tri puta sporiji od rasta produktivnosti: Nepravedno i štetno

Naslovnica Forum Komentari članaka Rast plaća u Hrvatskoj tri puta sporiji od rasta produktivnosti: Nepravedno i štetno

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“pa je tako u Njemačkoj, Irskoj i Hrvatskoj produktivnost rasla tri puta više od plaća u posljednjih 16 godina, a na razini EU-a čak više od četiri puta

Možemo se buniti na nepravde svijeta ali iz ove premise se izvlači samo jedna konkluzija – postajemo sve nekonkurentniji

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ovo je plaćeni članak od strane sindikalnih mafijaša! Produktivnost onih koji stvaraju dodanu vrijednost možda raste, ali raste i harač svake vrste i broj ne produktivnih i uhljeba! Dakle apsolutna produktivnost pada jer se broj radno sposobnih smanjuje, a broj parazita i uhljeba eksponencijalno raste. Smanjiti volumen plaća za državne i javne djelatnike te davanja na plaću u realnom sketoru i eto preokreta!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

na osnovu čega bi trebale rasti plaće? u hrvatskoj uspjeva trgovina (prepordaja) i prodaja usluga… i to je sve u domaćoj potrošnji. malo se stvara dodane vrijednosti, ništa se ne proizvodi.
teško se (europi općenito) suprostaviti (daleko)istočnim konkurentima. naše cijene rada i materijala su daleko više. biti danas konkurentan u europi… vrlo teško!

New Report

Close