Purko i Floričić: Cijene dionica na Zagrebačkoj burzi dugoročno nisu održive (objavljeno 04.06.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Purko i Floričić: Cijene dionica na Zagrebačkoj burzi dugoročno nisu održive (objavljeno 04.06.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Petar Filipić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Splitu: “sustav poreznih stopa na kapitalnu dobit trebao bi stimulirati otvaranje novih radnih mjesta, a destimulirati izvoz kapitala”. Te riječi su se davno mogle pročitati na Forumu. Profesor bi trebao izložiti konkretan prijedlog, a ne samo definirati ciljeve.

Čelni ljudi Aureusa, Kristijan Floričić i Miroslav Jeličić Purko su otvorili temu veze između razine likvidnosti pojedinog vrijednosnog papira i stope diskonta koja se koristi u njegovoj valuaciji. Na žalost, nisu rekli ništa što ne piše u knjigama. Može li itko u Lijepoj Našoj napisati konkretan (empirijski ilustriran) tekst o utjecaju likvidnosti vrijednosnog papira na njegovu tržišnu cijenu. Ili je moguće da to nitko (osim mene) ne zna? [smiley2]

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Porez na kapitalnu dobit trebao bi otvoriti nova radna mjesta? Ma na koji način? A što se tiče izvoza kapitala ako se taj porez uvede ja prvi nosim svoj kapital van Hrvatske.


Porez na kapitalnu dobit trebao bi otvoriti nova radna mjesta? Ma na koji način? A što se tiče izvoza kapitala ako se taj porez uvede ja prvi nosim svoj kapital van Hrvatske.

Ja ću ga kroz godinu dvije i ovako i onako iznijeti barem 70%

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)


Porez na kapitalnu dobit trebao bi otvoriti nova radna mjesta? Ma na koji način?

Pročitaj kako se to radi u SAD-u… http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2206&pg=1

Naravno, u SAD-u je porez na dohodak od kapitala razrađen do detalja. Tamo ne postoji oporezivanje investicija. Špekulantska zarada se oporezuje često i sa 35%. Naravno, Hrvatska nije SAD. Nama nedostaje kapital koji će se prikupiti putem tržišta kapitala, te putem poticajnog poreznog sustava usmjeriti u otvaranje novih radnih mjesta. Porez na dohodak od kapitala je istovremeno i izazov i sklizak teren.

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Na koju foru bi porez na kapitalnu dobit trebao bi otvoriti nova radna mjesta? To je samo mazanje očiju. Jedino ih još više smanjiti broj radnih mjesta,trebati će manje brokera i brokerskih kuća i tko zna čega sve ne,jer će dosta ulagača povući sav svoj novac kao i sam i krenuti dalje pa kome će onda brokeri zadavati naloge. Mislim da meni neće.[smiley7]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/524308/miroslav-jelicic-purko-ramljaka-treba-smijeniti-radi-samo-za-jednu-stranu

New Report

Close