Prosvjedi protiv kapitalizma – što im je cilj?

Naslovnica Forum Razno Komentari blogova Prosvjedi protiv kapitalizma – što im je cilj?

Koja je ovo nedemokratska retorika – “vama trebaju”….vi u biti želite prosvjed iskrojen po VAŠOJ mjeri, kojeg ste VI organizirali, jer vi ste stranka, zar ne, a ne građanska inicijativa. A čime vi u Patriotpokretu jamčite da ćete uopće doći u priliku da išta od svojih planova provedete u djelo? Da će vas građani birati ? I ako slučajno jednom i osvojite neko mjesto u Saboru, ili nešto na lokalnoj razini – u kakvoj ćete biti prilici da na bilo koji način, recimo s jednim mandatom – utječete na politiku u HR? Odgovor je – u nikakvoj, čak i da vam se posreći.
Tko je uopće čuo za vas? (ja jesam, ali da sad pitam druge ljude, blijedo bi me gledali).
Hajte se malo prizemljite i počnite surađivati. Poslušajte malo i druge, a ne samo sebe.
Nije vam svatko konkurencija i nemate pravo ljudima sugerirati – što bi oni trebali ili ne bi trebali.
Dok vi dođete na neku poziciju vlasti, vaš pokret, ako se prije ne raspadnete – što se u politici dešava – tisuće ljudi moglo bi umrijeti od gladi, pa kakvo vam je to domoljublje kad vas za to nije briga?
Lijepi pozdravi i u nadi da će suvisli i kulturni dijalog zamijeniti ovakve provokativne objave.

@Mirna777, shvatili ste da je objava provokativna, ali morate priznati da je istinita. Jer niste se bavili temom nego autorom. A to je dokaz da sam pogodio u srž stvari. Kad se ne može prigovoriti na temu, najbolje je napasti autora.

U tekstu se uoće ne bavim neformalnom udrugom "pokret patriot", nego ukazujem da je besciljnost organizatora zbilja zabrinjavajuća. Jer što mogu ocjeniti u takvim inicijativama? Baš ništa. Da ima i 100000 sudionika, aktualnost teksta bi ostala ista. Netko bi dizao masu na noge, a ne bi im ponudio baš ništa. Zabrijanjavajuće zar ne?

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Kad je ulica bilo što riješila?
Kakvi k. prosvjedi?
Njima nitko od onih koji su sudjelovali u prosvjedu nikada nije nista postigao.
Prosvjednici su oduvijek bili tek maska i plašt da prikriju elitu koja ih je nahuškala. Ako je elita dovoljno jaka, organizirana i uporna onda možda i ostvari dio ciljeva koje kroz dio parola koje izvikuju prosvjednici obznanjuje široj javnosti.
Pravi prosvjed je kad, TI, BAŠ TI ispuniš knjigu žalbe u dućanu, birtiji, javnoj ustnovi ili tvrtki pod imenom i prezimenom. Tražiš šefa od onog ko te zaje.. ili nije napravio svoj posao kako treba pa mu kulturno objasniš da čovjek ne radi svoj posao. I onda se nakon nekog vremena interesiraš jel tvoja žalba urodila kakvim poboljšanjem, a ne da sve skupa prepustiš zaboravu.
Prijaviš ili se potužiš svom šefu na kolegu neradnika čiji dio posla moraš odraditi prekovremeno, a ne da šutke zbog “solidarnosti” trpiš.
Ne pokušaš podmititi policajca kad te hoće kaznit zbog prometnog prekršaja ili još bolje podmitiš ga pa njega i sebe prijaviš.
Kao poslodavac otpustiš neradnika, a dobrog radnika nagradiš.
UMJESTO BESMISLENOG GLEDANJA TV ILI SURFANJA INTERNETOM volontiraš kad stigneš u udrugama koje se brinu o nemoćnima (djeca, starci, invalidi, bolesni..), dakle ne gledaš da si zapališ i spiješ kavicu ili pivicu jer kao nemaš kaj pametnije za delat.
UGLAVNOM PRAVI JE PROSVJED KAD SE KAO POJEDINAC TRUDIŠ ŠTO MANJE OVISITI O DRUGIMA, O DRUŠTVU, NA NAČIN DA ŠTO VIŠE POMAŽEŠ ONIMA KOJI POMOĆ TREBAJU, A JASNO I NEDVOSMISLENO OSUĐUJEŠ, PREZIREŠ, ZATIREŠ I KAŽNJAVAŠ NERAD.
Trudiš se da uvijek budeš kao onaj koji je u radu i kulturi bolji, veći i jači od tebe.
Trudiš se, kad si zadovoljan sa sobom pomoći onima koji pomoć uistinu trebaju kao bi bio još zadovoljniji.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

New Report

Close