Predstavljanje punim imenom i przimenom pridonosi ozbiljnosti i vjerodostojnosti foruma

Naslovnica Forum Razno Prijedlozi i primjedbe Predstavljanje punim imenom i przimenom pridonosi ozbiljnosti i vjerodostojnosti foruma

imam jedan prijedloga za kojega vjerujem da bi pridonio vjerodostojnosti i ozbiljnosti ovoga foruma . mislim da bi se forumasi trebali predstavljati imenom i prezimenom, ako im je u interesu da ih se shvati ozbiljno, jer nadimci koje neki nose su zaista bez veze i neozbiljni. tim bi se nacinom predstavljanja pridonijelo da se , forum ocisti od onih koji na ovome forum korste za glupiranje , a ne konstruktivnu raspravu. znam neki ce reci kako kotrolirati , dali je to zaisa i ime onoga koji se nekako pretavlja, e pa njemu je u interesu jer ce se na takav nacin afirmirati , njegovi ce postovi biti citirni vise , njegove ce teme biti vise posjecene itd.

naravno treba navesi da se neki vec predstavljaju na takav nacin(ukljucujuci i sebe)

slažem se

To sam i ja planirao predloziti prije par mjeseci, ali sam nakon malo razmisljanja odustao.

Cak i ako zaboravimo da je nemoguce provjeriti da li se netko zaista predstavlja svojim imenom i prezimenom ili je upisao izmisljeno, ili cinjenicu da bi odredjen broj aktivnih sudionika napustio forum (sto je nakon posljednjih problema s preopterecenim serverima mozda i prednost), ostaje to da time ne bi nuzno uklonili moguca “navlacenja”, dapace, mozda bi im cak dali vecu tezinu, a rijetko tko (ozbiljan) zeli stvarati sebi neprijatelje u poslovnom svijetu, Hr je ipak relativno mala sredina.

cartmann
ma slazem se ja sa tobom ali kada citas postove ovdije , stvarno vidis gluposti, evo primjer ,
ja ti neku vece pitam dali moze bloomberg tv gledati , odnosno dali je kodiran , kad frajer ispali,
da ne razumje o cemu ja to govorim. o tome ja govorm o ljudima koji ovaj forum prljaju glupostima.
nitko si razuman ne namjerava stvarati negativne okolnosti , jer hr je malena kako ste vi rekli, ali ocito
ima takvih .

Nazalost i takve je nemoguce izbjeci.

Afair, bloomberg i CNBC Europe nije kodiran, mislim da je bio i jos jedan bloomberg, ali se ne moze dobiti americki CNBC pa nisam ni popravljao (kupio novi) reciver nakon sto je stari zablokirao. Mislim i da su bloomberg i cnbc europe u ponudi ovog novog maxtv-a za 60tak kn mjesecno.

Tek da se zna da razmišljamo o nečemu ovakvome, naravno na dobrovoljnoj bazi, kao i o metodi potvrde identiteta. Ovo ne očekujte toliko uskoro radi drugih prioriteta.
Nevezano za temu, u slijedeća 2-3 tjedna očekujte jedan dosta značajan novi dio portala.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Načelno se slažem s kolegom. Kolege koji su se predstavili (on, mreich, hakela) sigurno da imaju puno veću vjerodostojnost. Samo čini mi se da bi to moglo nositi i određene probleme (poslodavac može saznati na što trošim radno vrijeme, kriminalci dobivaju informaciju o mom imovinskom stanju…) ako je forum otvoren prema van.

Evo, da se pridruzim.. nekako mi se cini da bi trebalo omogucit ‘dvojni’ zivot.. Imati jedan stvarni, autorizirani nick (A) + skriveni/e (S) za “delikatne” postove u kojima se izlazu informacije za koje ne zelimo otkriti izvor, tj. sebe.

Autorizirani (A) bi imali sva prava, a skriveni bi imali neke restrikcije, npr:
– podlozniji moderiranju i kontroli postova prije objavljivanja i sl.
– neke teme bi mogle biti samo za A-korisnike (recimo da to moze odredit zacetnik teme i/ili moderatori.. kasnije se naravno, mogu i predomislit..)
– neke samo za S (tipa ‘bez cenzure’), zbog zastite korisnika od samog sebe
– napadanje i provociranje A-nicka od strane S-nicka bi se stroze kaznjavalo, iz ocitih razloga
…itd

(BTW, kod upisivanja posta trebao bi upadat u oci nick pod kojim se pise, da ne dodje do pogreske)

Na taj nacin bi:
– moderatori imali manje posla (pretpostavka je da bi A bili pristojniji..)
– informacije bi dobile na vjerodostojnosti jer iza njih stoji ugled stvarne osobe, a ne jednog potrošnog nicka
– bili bi korak blize rjesavanju pitanja povjerenja na Internetu.. o čemu nastavljam dolje

ŠIRA SLIKA:
Definitivno bi volio da se u nekoj relativno bliskoj cyber-budućnosti oformi svojevrsni Net-ID koji nece biti ogranicen samo na jedan forum, vec ce vlasnika pratiti gdje god posao, kako bi:
– drugi mogli lakše donijeti odluku vjerovati mu ili ne.. i smanjiti vjerojatnost da zažale zbog svoje odluke;
– samom korisniku olakšao cyber-postojanje, jer ne bi morao graditi svoju reputaciju od nule na svakom forumu i drugim virtualnim klubovima kojima pristupi i sl (isti nick na drugom forumu ne garantira istu osobu)..

Pri tom vrijedi naglasiti da u tom slucaju nije toliko bitno znati ime i prezime nosioca Net-ID, jer s vremenom stvorite dojam o toj osobi.. bitno je znati da je TO TA osoba, a njene stavove mozete provjeravati i na drugim mjestima. Takodjer, moze se uvesti i ocjenjivanje od strane drugih korisnika Net-ID.. s time da bi se najveca tezina pridala onima koji i sami imaju visoke ocjene itd.. Dakle, poanta je da se izdvoje kvalitetni, koje vrijedi citati i poslusati i da se isti ne moraju uvijek iznova dokazivati..

Ukratko, mislim da je stvar povjerenja i vjerodostojnosti kriticni problem komunikacije preko Interneta (utociste za razne slatkorjecive lazljivce, tipa chat pedofili i sl).. i da to treba na neki nacin rijesit. Na koji nacin, vrijeme ce pokazati.

P.S. Ne znam dovoljno o funkcioniranju foruma i Interneta opcenito, pa se ispricavam u slucaju da, s tehnicke strane, pricam gluposti.. ali problem postoji i treba ga netko rijesit (ako vec nije??).. samo je pitanje Amer ili Rus?

New Report

Close