‘Postajemo zemlja u kojoj se može poslovati na bitno drugačiji način nego prije’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Postajemo zemlja u kojoj se može poslovati na bitno drugačiji način nego prije’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovom frajeru je najbolje. Prica price, dijeli savjete, a odgovornost nikakva.
Jeli uloga predsjednika jedan od parafiskalnih nameta koje bi trebalo ukinuti.
Da se ukine funkcija predsjednika, nitko nebi ni primjetio, a drzava bi ustedjela nemale novce.

Na žalost, ništa se ne mijenja niti će se kod nas promijeniti na bolje…uvijek iste šuplje, beskorisne priče kojima ne vjeruju niti mala djeca…

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

U Hrvatskoj se desava communist revival. To svatko vidi i svakome je jasno kako ce zavrsiti ovaj eksperiment te nitko nije lud da investira i pogubi novce.

Inace koliki je interes za investiranje najbolje ilustrira cinjenica da predsjednik republike skuplja investitore na tamburaskom festivalu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan


Ovom frajeru je najbolje. Prica price, dijeli savjete, a odgovornost nikakva.
Jeli uloga predsjednika jedan od parafiskalnih nameta koje bi trebalo ukinuti.
Da se ukine funkcija predsjednika, nitko nebi ni primjetio, a drzava bi ustedjela nemale novce.

Treba uzeti u obzir trošak cijelog ureda Predsjednika, savjetnike za sve i svašta. Siguran sam da tamo ima mjesta za “restrukturiranje” isto kao i razvikanom HŽ ili HEP-u. Naravno, i u Saboru ima mjesta za racionalizaciju. Zašto imamo 155 i koliko već zastupnika. I 100 je previše. Ionako ih ima više u kantini i restoranu nego na zasjedanju. A 90% onih na sjednici uopće ne sudjeluje nego sjede i tipkaju po mobitelu

Evo ja i dalje tvrdim da sa trenutnim setupom, hrvatskim mentalitetom i slabim fokusom – najbolje odgovora PREDJSEDNIČKI SUSTAV kao oblik vladavine.

Manje prilike za dezorijentaciju a i mentalitet Hrvatske voli jedan centar(što nije nužno dobro).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Mučno mi je od njegovog beznačajnog laprdanja,sve mi više sliči bivšem doživotnim.Još jedan fikus koji stepa na istom mjestu.Jedino mu se mora priznati spretnost mijenjanja zakona kako partiji odgovara npr.Lex udbaš !? [emo_palacd]

Predsjednik je krajnje neodgovoran jer ovo što on govori podsjeća na priču malog djeteta koje se dokono igra u kuli od slonovače i nezna što bi samo sa sobom.

Pokušajmo iznijeti zašto se ulaskom Hrvatske u EU ništa ne mijenja osim nagore. Dakle, EU u klasičnom smislu više ne postoji. Ona se svakim danom sve više razdvaja na njemačku Evropu (države koje su se uključile u njenu izvoznu privredu) i siromešnu, prezaduženu euro-periferiju sa velikom nezaposlenošću bez izgleda da ikada dosegne severni dio. Južnu grupu predvodi Francuska koja se sve više deindustrijalizira. Tako se ostvaruje ideja Friedricha Neumanna još iz 1815 o Mitteleuropi koju će pedvoditi Njemačka. Dakle biznis je napravio ono što nisu političari!

Od centralnoistočnih zemalja u njemačku izvoznu privredu uključile su se Poljska, Češka, Slovačka i Madžarska. Hrvatsku Njemačka ne treba, kultiviranje iluzije da nam je Njemačka ikada bila sklona postaje svakim danom sve više kontraproduktivno jer ona nikada nije bila sklona Hrvatskoj. Nažalost, zbog kukavičluka novinara i glavnih urednika u Hrvatskoj se ne objavljuju teksovi na tu temu za Hrvatsku od životne važnosti.

Da se i zemlje sa slavenskim stanovništvom mogu uspješno uključiti u njemačku izvoznu privredu dokazuje Slovačka. Pored ekonomskog integriranja ona jedina ima i bilateralni ugovor za Duale Ausbildung sa Njemačkom. To je sistem dvojnog obrazovnja koje postaje njemački novi izvozni produkt i koji se smatra ključnim za rješavanje nezaposlenosti mladih. Za bivšu socijalističku zemlju sa slavenskim stanovništvom to je još veći uspjeh od ekonomske integracije!

I, na kraju, u Evropi su na Hrvatsku već poodavno svi zaboravili. Zadnji Special Report u Financial Timesu još iz 2005. godine na naslovnici navodi Hrvatsku kao baltičku a ne balkansku državu. Netko je pobrkao Balkan i Baltik! Zadnji Investing in Eastern Europe iz 2011 ne spominje Hrvatsku niti jednom jedinom riječju, kao da je u Evropi nema.

Treba li navoditi da svi mediji koji su javljali o ulasku hrvatske u EU pišu i govore o njoj kao o Balkan nation ili Balkanstaat?

***Marx, post ti je vic dana…copy/paste memorandumskih bajki i plaćenih članaka po engleskim novinama… vrijeme će pokazati koliko si u krivu, makar to ti već znaš …a vezano za članak točno je da “Postajemo zemlja u kojoj se može poslovati na bitno drugačiji način nego prije” ali se to još uvijek spriječava, koči i brani… čim se ta ekipa makne, a to je ubrzo, ova zemlja će se preporoditi

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Za DemiZona

Poštovani,

a tko to spriječava, koči i brani? Razmisli i pokušaj uprijeti prstom u “krivce”. Kada ih identificiraš pokušaj naći rješenje kako ih maknuti da ne smetaju. Bez emocija i za svoj osobni uvid i profit! I nemoj kriviti ogledalo! Onaj koji ne voli svoju sliku u ogledalu i najradije bi ga razbio – kada bi to samo mogao – prije ili kasnije počinje rezonirati poput cara koji bi dao pogubiti svakog glasnika koji bi mu donio loše vijesti. Znaš kako ta bajka završava – glasnici su mu prestali dolaziti, a uzroci negativnih vijesti su se razmahali jer nije ništa poduzeo da im se suprotstavi i da ih dovede pod kontrolu.

Dalmatinci imaju jednu fenomenalnu poslovicu: “Što se u sitniju ljušturu zatvoriš i bolje izoliraš, to ćeš samom sebi izgledati veći”. Oni koji nemaju volje i energije čak niti za to imaju još jednostavno rješenje: zabiju glavu u pijesak a oni ambiciozniji u zastavu.


čim se ta ekipa makne, a to je ubrzo, ova zemlja će se preporoditi

Ovo se ne bi preporodilo da Ferguson dodje na celo ekipe.

Ako vjerujes da Hrvatsko od preporoda dijeli samo Zoran Milanovic onda digni kredit i udari po asku. Pogotovo po gradjevinarima.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

***Marx, imam osjećaj da se diraš dok pišeš ovakve besmislice…napisal si 500 riječi bez glave i repa koji veze nemaju s člankom, a ni replikom… ti budeš i Milanovića zahebal, hmmm ili si to ti Zoky?

P.S. dok nam je pol naroda u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji itd. nemoraš nam citrati sponzorirane članke iz engleskih(lol) novina kak je u Njemačkoj i koji je stav vladajućih u tim zemljama prema Hrvatskom narodu, a kakav je prema (ne)Hrvatskoj Vlasti… znamo to bolje od tebe i tvojih engleskih sponzora

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!



čim se ta ekipa makne, a to je ubrzo, ova zemlja će se preporoditi

Ovo se ne bi preporodilo da Ferguson dodje na celo ekipe.

Ako vjerujes da Hrvatsko od preporoda dijeli samo Zoran Milanovic onda digni kredit i udari po asku. Pogotovo po gradjevinarima.
[/quote]

***otkad je Milanović ekipa? on je sitni pijun kojim upravljaju iz sjene… ja sam spominjao cijelu ekipu… znaš dobro koju…a tvoj Ferguson se tu nebi ni snašao, Ante Kostelić jedino ili Nikolaj Karpolj

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Za DemiZona

Poštovani,

Josipović – poput na primjer Lesara, Bandića, Ruže Toamšić itd. – uživa jednu golemu pogodnost: ide mu strašno na ruku to da u Hrvatskoj ne postoji faktor imidža. Zato svi oni i mogu iz budžeta primati plaće od 10 ili 20 tisuća kuna mjesečno (netto), uz ostalo. To je najbolji dokaz poremećaja sustava vrijednosti u ovoj državi. Uz to, ne postoji niti faktor javnosti.

Opasna je zabluda da ako nešto ne postoji kod nas onda ne postoji niti vani.

Greda (za Josipovića) jest da svaka država kao i svaka osoba ima svoj imidž. Da u Hrvatskoj postoji faktor javnosti netko bi ga na to već bio upozorio. Kada se imidž izgradi (što nije nimalo lako niti jednotavno) on se mora održavati jer svatko ima dug prema svom imidžu. To je još teže jer je to proces bez prestanka koji nema svoj kraj a za predsjednika graditi i održavati imidž države je ubitačan posao (to jest za one koji taj posao rade).

Imidž Hrvatske ovisi o tome što o njoj javljaju utjecajni (i najutjecajniji) svjetski mediji a to je daleko od pozitivnog. Nemoj se zavaravati iluzijama da je on dobar. Eto, i Fitch Ratings koji dolazi u Hrvatsku u svojim publikacijama vodi Hrvatsku kao balkansku državu (pogledaj tekst o njegovom dolasku – to ti je jedan klik). Kužiš veličinu, težinu i kompleksnost problema? Inače da si poduzetnik koji je pokušao svoju proivodnju izvoziti na Zapad umjesto da primaš plaću iz budžeta to bi ti bilo jasno i ja ti sada to ne bi trebao tumačiti. Nemoj kultivirati distanciarni cinizam i daj si malo truda pa pogledaj kako Nijemci doživljavaju Poljake i u kakvoj je to vezi sa izvozom poljskih proizvoda u Njemačku.

Dakle Hrvatska ulaskom u EU nije posala drugačija a niti to mnogi u EU od nje očekuju. Nije problem u “njima” i u tome što pišu nego u nama jer se bojim da se nećemo puno promijeniti (odnos prema radu, znanju itd.) odnosno postati kao članovi EU bitno bolji.

Naravno, uvijek se može sjediti i kultivirati iluzije o pozitivnom značaju ulaska u EU i navjezdi investitora (možda će naposlijetku čak i Katar nešto uložiti ako nas već nisu zaboravili) na jedan od ranije opisanih načina.

***eto vidiš da ipak možeš napisati smisleni post… ovo je razlika nebo i zemlja od prethodnog gdje si nesuvislo nabacao “krivac, ogledalo, Car, glasnik, bajka, glumci, ljuštura, izolacija, zastava i zabijanje glave u pijesak”… 90% tvojeg zadnjeg posta je ok, osim djela “pogledaj kako Nijemci doživljavaju Poljake”, bio sam u Poljskoj kad su ulazili u EU, niti jedan članak u engleskim novinama nemože bolje opisati ono što sam na svoje oči vidio, to da te preduhitrim ako mi budeš opet lijepio copy/paste nekog engleskog članka, Poljska se doslovno preporodila otkako su ušli u EU, a uostalom i Merkelica ti je Poljakinja iz pokrajine Biała Chorwacja

P.S. ne primam plaću iz proračuna tak da me nemoraš više s tim bockati, a ti sjedni u auto opeljaj se do Austrije, Njemačke, Poljske otpeljaj se u taj EU i sam pogledaj kako to izgleda pa nećeš morati čitati članke po engleskim novinama

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

New Report

Close