Portolanu novi mandat, dio struke žali se na nedemokratske izbore

Naslovnica Forum Komentari članaka Portolanu novi mandat, dio struke žali se na nedemokratske izbore

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

U članku od 09.lipnja pod naslovom “Ljekarnici ruše portolana jer im ne dopušta prodaju ljekarni” najavljen je “neiszvjestan ishod” za izbr Predsjednika Hrvatske ljekarničke komore.
Sada kada su izbori prošli, minimalni standard informacije koju smo kao čitatelji morali dobili u ovom članku trebao je biti podatak o broju prisutnih članova izborne Skupštine s pravom glasa, kao i podatak o broju glasova koje je dobio svaki poimenično naznačeni kandidat.
Kako se iz naslova članka, a niti iz njegovog sadržaja ne može sa sigurnošću utvrditii ” koji dio struke se žali na nedemokratske izbore” ostaje nam jedino zaključak da se na “nedemokratičnost” postupka ne žali 85% zastupanih članova koji su svoj glas dali dosadašnjem predsjedniku.
Inače, Uredništvu Poslovnog dnevnika predlažem da na svojim stranicama objavi ili da barem komentira dvije (2) Presude Evropskog suda pravde, koje su objavljene sredinom prošlog mjeseca a kojima je zaustavjena liberalizacija tržišta prodaje lijekova u Evropskoj uniji.

Što se osobe g.Darka Takača i njegovih komentara tiće, nužno je napomenuti, da je taj višegodišnji radnik Medike dd više od jedamput pokušavao biti izabran za ravnatelja Gradskih ljekarni Zagreb i/ili ravnatelja Medikinih Ljekarni Prima Pharme.

Izboru je prisustvovalo preko 50% članova Skupštine komore, pa su prema tome izbori bili demokratični. U najvećem
broju nisu se odazvali članovi iz zagrebačke regije (daleko im je!?).
Iznenađenoj i uvrijeđenoj magistri Arijani Meštović preporučujem da imaju farmaceute u svojim ljekarnama, jer je to puno važnije nego na čelnim mjestima u kompaniji za koju radi, a i neka se pozabavi prodajom lijekova u njihovim specijaliziranim prodavaonicama, gdje se mimo zakonskih propisa prodaju i lijekovi koji se mogu prodavati samo u ljekarnama.
Osobno ne mislim da je Mate Portolan idealan kandidat, ali od tri zla, najmanje.

Na sjednici je od 89 zastupnika glavne Skupštine bilo prisutno 67 zastupnika, a za predsjednika Komore prijavila su se tri kandidata:
Arijana Meštrović, mag. pharm.
Mate Portolan, mag.pharm.
Mr.sc. Darko Takač, mag. pharm.spec.
U prvom krugu glasovanja sukladno Pravilniku o izboru i opozivu članova tijela Komore za Predsjednika Komore izabran je Mate Portolam, mag.pharm. sa 56 glasova, Arijana Meštrović, mag. phar. dobila je 4 glasa i mr. sc. Darko Takač, mag. pharm. spec. dobio je 6 glasova. Jedan listić je bio nevažeći .
Članovi Izbornog povjerenstva NISU POSTAVLJALI pitanja niti jednom kandidatu!!!! Pitanja su postavljali DELEGATI i neki od članova Vijeća HLJK.

New Report

Close