Portal www.mojefinancije.net

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Hrvatska privreda Portal www.mojefinancije.net

Prije 2 mjeseca je pokrenut portal . Nudi besplatne sadržaje kao on-line kalkulatore svih poreza u HR, kalkulatore štednje i kredita, kalkulatore margin kredita, brokerskih provizija… Tu su i ažurne vijesti s mnogih izvora, korisni članci te forum.
Svi smo pozvani da sudjelujemo savjetima u izradi novih kalkulatora i sadržaja koji su potrebni i korisni za upravljanje vlastitim financijama.

malo bi se dizajnom tu netko mogao malo pozabaviti.

inače pozdravljam formule za pokazatelje poslovanja:
Vaš link

slabo obrađena tema do sada (ne na tim stranicama nego općenito) – ima raznih varijanti. volio bih vidjeti da negdje neki autoritet to popiše. možda je to ova stranica? (ne piše tko je formule sastavio)

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ka bi nas barem Poslovni počastio sa tim formulicama … da podignemo malo nivo nas malih investitora.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch


pozdravljam formule za pokazatelje poslovanja: Vaš link slabo obrađena tema do sada (ne na tim stranicama nego općenito) – ima raznih varijanti. volio bih vidjeti da negdje neki autoritet to popiše. možda je to ova stranica? (ne piše tko je formule sastavio)

Volio bih da U IDUĆEM BROJU INVESTITORA neki autoritet to popiše.

P.S. Vrlo loše napravljeno. Nije dovoljno dobro ni za seminar na PDS-u. Inače, ideja je super.

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.


malo bi se dizajnom tu netko mogao malo pozabaviti. inače pozdravljam formule za pokazatelje poslovanja: Vaš link slabo obrađena tema do sada (ne na tim stranicama nego općenito) – ima raznih varijanti. volio bih vidjeti da negdje neki autoritet to popiše. možda je to ova stranica? (ne piše tko je formule sastavio)

Na dizajnu radimo nas dvoje, Tadis i ja. Inače smo po struci ekonomisti – financijaši, ali smo web – designu i tom projektu pristupili kao izazovu[smiley11].
Te pokazatelje poslovanja je sastavio Tadis, koji dugo ulaže u dionice. Koliko znam, većina tih formula se nalazi na službenim stranicama londonske burze, on ih je samo nadopunio da budu prilagođene naši uvjetima.

Inače, cilj nam nije zarada, nego ponuditi koristan sadržaj. Zato smo naglasak stavili na sadržaj, a ne na pakovanje ( zato sami to radimo i nismo unajmili profesionalne web-designere).

I ja se pridružujem: Svaka čast. Entuzijazam je za pohvalu. Samo naprijed. [smiley2]

Isprika što sam jučer bio neopravdano kritičan. Bio mi je loš dan. [smiley16]

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.


[Ma tu ima problema. Njihovi izvještaji su drugačije strukturirani od ovih naših pa je onda ovo prevođenje na naše AOPe raznoliko. Ja sam na ove pokazatelje naletio u “Analizi financijskih izvještaja” Katarine i Lajoša Žager (izdanje Masmedia), ali opet … indentificiranje AOP pozicije burzovnih izvještaja ostaje problem laiku (meni). Evo samo na primjer: pokriće troškova kamata: Žageri kažu: dobit prije poreza i kamata / kamate, što baš nisam siguran da je vaša AOP 051 + AOP 036 / AOP 046 (dobit prije poreza + prihodi od kamata / fin.rashodi). Na stranu što u tom primjeru mislim da treba u dobiti odbiti nazad pribrojiti kamate iz rashoda, ali i za pojam kamata ne znam da li uzeti baš stavku kamata ili cijele fin. rashode. I onda svako računa drugačije. Neki izračuni pogađaju smisao i možda i nije važno da je pogođena baš prava aop pozicija, ali dok se još boriši sa smislom, lako zabrazdiš u krivo. Poanta je da bi bilo lakše da to neki autoritet ponudi nama laicima. No, sad sam zabrazdio.

Pozdrav ljudi [smiley11]. Da se i ja uključim u raspravu ovdje. TunaSalad, hvala što si primjetio, to je moj tip feler[smiley5]. I gore treba ići + 046. Po definiciji pokriće kamata je EBIT/kamate. Istina je da taj pokazatelj nije baš pokriće kamata (jer uključuje i negativne tečajne razlike), ali mislim da je i to korisno uključiti. Tu grešku ću tokom dana ispraviti.

Martingale, nema beda, i treba da budeš kritičan prema nama, pohvale nam ne govore kako poboljšati sadržaj. Vizualno ću to malo doraditi, bar da bude preglednije.
Inače, hvala Vam i na pohvalama [smiley11].
Pozdrav

New Report

Close