Porez na imovinu prilika je za lovce na nekretnine, srušit će cijene stanova

Naslovnica Forum Komentari članaka Porez na imovinu prilika je za lovce na nekretnine, srušit će cijene stanova

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Jedna imovina treba biti neoporeziva bilo gdje da se nalazi na prostoru RH, jer se traži mobilnost radne snage.
Radim u Osijeku i tu sam podstanar s obitelji, a posjedujem jednu imovinu u Zadru u kojoj nisam jer ne mogu niti ja niti supruga dobiti posao u ZD.
E pa za tu imovinu plaćam sve komunalne doprinose kao da sam i stalno u ZD , plaćam komunalne doprinose i prirez OD 13% za OS. Također plaćam redovni godišnji porez ” porez na imovinu” u ZD, jer tamo ne stanujem.
Čini mi se da su zakonom porezi već dobro uređeni samo pojedina lokalna samouprava nije provodila zakon o oporezivanju.
Prvo treba definirati što će se oporezivati.
Ako primjera radi imaš dvije kuće u OS i dva stana u OS ili primjerice ZG, ne plaćaš nikakav porez .
Ovo što sam napisao je istiniti podatak ni sam ne mogu vjerovati.
Nakon žalbe ministarstvu sam dobio odgovor da u RH svi moraju plaćati porez na prostor koji se povremeno koristi, bilo da se radi o kući ili stanu koji ima višak prostora od propisane nominale koja pripada po članovima obitelji.
ZAMISLITE SE MALO, I pitam koliko još da plaćam poreza.
Jedna imovina treba biti neoporeziva bilo gdje da se nalazi na prostoru RH, jer se traži mobilnost radne snage.
S poštovanjem svima koji su pročitali moj komentar

kako će se polučiti toliko željeni optimizam o kojem ovisi ulagačka klima i trendovi burzovnih indexa kada nedefinirane ideje stvaraju kakofoniju i produbljuju strah od neizvjesnoti?!
nezbiljno je od vlade koja se pripremala za preuzimanje vlasti osam godina da sada luta u bespuću, uglavnom nepovoljnih, opcija.

@kkalman

kad bi mi samo prodao autorska prava na ovaj dio :

" Nezbiljno je od vlade koja se pripremala za preuzimanje vlasti osam godina da sada luta u bespuću, uglavnom nepovoljnih, opcija. "

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Kako će to bit prilika kad se najvljuje 60 tisuća otkaza, kada strane banke sustavno pljačkaju državu sa lihvarskim kamatama od 8%, tko će lud u takvim okolnostima dići kredit od 30 godina?
To su gluposti.
Porez se jedino isplati uvest da se bankama uzme novac koje su vlasnici hrpetine stanova kojima ne žele spuštat cijenu jer ionako dobro zarađuju na kratkoročnim kreditima za potrošnju, opomenama i raznim naknadama.

Valjda će nova Vlada uvesti neke poreze bankama, ovo što rade i uvjeti kojima posluju su čisti kriminal. Čekam samo onog direktora udruge da malo plače kako su im pali prinosi i kako u stvari mi ne razumijemo da moraju imati tako visoke kamatne stope jer eto moj komšija nije vratio svoj kredit.

New Report

Close