Ponudu fiksiranja tečaja CHF prihvatit će jedva pola dužnika

Naslovnica Forum Komentari članaka Ponudu fiksiranja tečaja CHF prihvatit će jedva pola dužnika

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ono što se prvo trebalo napraviti (smanjenje kamatnih stopa) je propušteno.
1 000 001 put NIŠTA od “sposobnih”.

prihvatit če samo oni koji na taj naćin jedino mogu uopće zatvoriti plaćanje kredita da ne odu na bubanja opet banke sitno ali bitno će poboljšati naplatu

Koja je ovo sprdnja za građanima. Pa ovo neće prihvatiti nitko. Oni koji to prihvate samo odgađaju agoniju bit će im još gore. E moji novinari. Umjesto da očerupate ovu sramotu tu prenosite laži bankara.

jedino riješenje je smanjenje kamatnih stopa za min.1,5% te vezanje istih za Libor i Euribor. Pored ovakvih prijatelja ne treba ti neprijatelj.

citat iz teksta:
“To je maksimum koji smo mogli dogovoriti. Vlada je predlagala još neke mjere, ali za dogovor je potrebno dvoje”, izjavila je Kosor. ”

Trebalo je hrabrosti izjaviti ovako nešto u današnja vremena i zato kapa dolje našoj premijerki koja kaže da je ovo maximum koji se mogao dogovoriti.

Vjerujem da Vlada u ovom trenutku uistinu nije mogla ništa više učiniti za Banke , jer u ova teška vremena osigurati preduvjete za plasman novih kredita fizičkim osobama je potez ohrabrenja bankarskom sustavu koji eto jedva brodi u doba kada je BDP u RH još u minusu a nova recesija kuca na vrata SAD-a i EU. . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ugovorna obveza se nebi brisala ona bi ostala onakva kakva je i potpisana u veličini i omjeru na dan sklapanja ugovora kad je i nastala i zbog čeg je nastala
ali ovo drugo povoljnjije rasporedilo bi se primjenilo kao pravno ispravnije rasporedilo između potpisnika ugovora
ovako ista anomalija se ponavlja i dalje banke apsolustički nadridžavno određuju koliko i što je to povoljnjije a ugovor je pravni posao a banke se bave novčarskim poslom tako da država dopušta i dalje da banke vode u RH politiku i tumaće kako njima paše HNB nikog ne preispituje nego dapaće omogućava im da ugrade pravno barem upitne nedorečene norme koji opet iste tumaće kako im paše USTAVNI SUD šuti USKOK DORH i ostali od osnivanja do danas ih u širokom luku zaobilaze iako im na čelnim ili vodećim pozicijama sjede ili asistiraju najviši bivši ćlanovi izvršne vlasti RH iz tog vremena itd.
vlada ona ko pisne go… stisne

…nitko nema niti kamate od 6% na chf kredite, kao hrvatska


citat iz teksta:
"To je maksimum koji smo mogli dogovoriti. Vlada je predlagala još neke mjere, ali za dogovor je potrebno dvoje", izjavila je Kosor. "

Trebalo je hrabrosti izjaviti ovako nešto u današnja vremena i zato kapa dolje našoj premijerki koja kaže da je ovo maximum koji se mogao dogovoriti.

Vjerujem da Vlada u ovom trenutku uistinu nije mogla ništa više učiniti za Banke , jer u ova teška vremena osigurati preduvjete za plasman novih kredita fizičkim osobama je potez ohrabrenja bankarskom sustavu koji eto jedva brodi u doba kada je BDP u RH još u minusu a nova recesija kuca na vrata SAD-a i EU. . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

kako se nije moglo više !?
pa trebalo je samo dogovoriti još više kamatne stope.
hebeš ti državu u kojoj ti banke diktiraju što ćeš raditi.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

…. a evo i prvih razmišljanja :

Nakon što su Vlada i banke postigle dogovor o fiksiranju tečaja švicarskog franka na 5,80 kuna, mnogi se dužnici sigurno pitaju isplati li se ugovoriti kredit po novom modelu. Naime, kasnije će trebati platiti razliku tečaja, naravno – s kamatama.

Kako smo već pisali, banke i Vlada su dogovorili da će se tečaj franka fiksirati na 5,80 kuna, a razlika u tečaju kroz pet godina će se nakupljati u ‘balonu’, koji će dužnik trebati platiti s kamatama od 3,95 posto. Ako tečaj franka padne, ‘balon’ će se prazniti.

Kakve su to priče da banke ne zarađuju na franku?!
Ivošević vs. Luković:Kakve su to priče da banke ne zarađuju na franku?!

Gospođa Brankica Ivanković, koja je kredit podigla 2006. godine, kazala je za HRT da ne namjerava iskoristiti paket pomoći koji su dogovorile banke i Vlada, iako bi joj se rata smanjila za 400-tinjak kuna.

"Više se molim tome da tečaj padne i da mogu dalje otplaćivati svoje rate, jer zapravo ovaj dogovor je kazna za one koji ne mogu plaćati dalje rate koje je banka zamislila kao svoje ekstra profite", kaže ova dužnica.

S njenom se ocjenom slaže i ekonomski analitičar Damir Novotny, koji kaže da za one koji su već počeli plaćati svoje kredite nema smisla raditi reprogram.

"Trebaju se nadati da će akcije švicarske središnje banke uroditi plodom i da će se tečaj franka u odnosu na euro sniziti", ocjenjuje Novotny.

http://danas.net.hr/novac/page/2011/08/18/0785006.html

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

dali itko može reći što če to još uz fiksiranje tećaja dužnici potpisati u novom ugovori jer to si su banke ostavile da same rješe ??
osobno moslim da će im podvaliti da potpisom novog ugovora potvrde da priznaju sve dvojbene i upitne stavke osnovnih ugovora i zbog tog se išlo na tečaj franka a ne na visinu ili smanjenje kamate
promjenit će se samo to da če pravno zabetonirati status potpisnika jer potpis znaći priznanje svih uvjeta iz osnovnog ugovora
savjetujem nađite naćin kako god znate i umjete da se prenesete sa starim ugovorima
/udruženjem u udrugu i zakonodavnim pravnim putem sporiti dev. klauzulu i neopravdano kamatno povećanje/
vlast se dobija ili gubi na monetarnoj i bankarskoj reformi
ne zbog ljudi koji su digli kredite u francima nego što ta anomalija je razotkrila neodrživ bankarski sustav kao i propisivanja mogućnosti valutne klauzule bez regulatornih mehanizama -+ u zaštiti i pravnosti i jedne i druge strane što je direktni propust i krivnja HNB a i vlade kroz min. finan. nije HNB upozorila na propust

čisto ko suza
Simulirani ugovori
Članak 41.
Rezident ne smije platiti neistinitu tražbinu ili izdati nalog za plaćanje nerezidentu na temelju
simuliranog ugovora ili lažne fakture, odnosno sklopiti ugovor u kojemu nije navedena stvarna
cijena.

New Report

Close