Plan poduzetnika i bivšeg BBB-a: Kako za 50 milijuna eura obnoviti Dinamov stadion

Naslovnica Forum Komentari članaka Plan poduzetnika i bivšeg BBB-a: Kako za 50 milijuna eura obnoviti Dinamov stadion

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dakle, građani Zagreba bi kreditirali novi stari stadion koji bi na kraju bio Dinamovo vlasništvo…

Perpetuum mobile izgleda samo u fizici nije ostvariv. U Zagrebu, Republika Hrvatska, on je moguć, poželjan i ima se za njega…

Nego, što je sa svim onim DO SADA ULUPANIM novcima u isti objekt s istim nositeljima vlast i moći? Hoće li Dinamo i to vratiti onome kome je oteto?

Dinamo neka prvo vrati sve one zajmove koje je primio od grada. Na ovom “projektu” je “ispario” veliki novac a da nikoga nije bilo briga. Ovaj klub treba potpuno odstraniti od sise grada. Neka si sami grade stadion bilo kako i bilo gdje i za novac koji god žele (iz vlastitih zaliha). Gradu bi bilo najbolje da taj stadion ukloni i tu nešto napravi što će generirati prihode. Nije se Dinamo slučajno ogadio mnogim Zagrepčanima. Ima tu dobar razlog i postoje tu lica, koja simbolično predstavljaju cijelu sliku. S obzirom da nam mayor dijeli šakom i kapom gradski porezni novac po cijeloj zemlji i susjednoj BiH (zašto? je li zato plaćamo 18% prireza?), i ovo ostaje samo puka želja, dakle to, da bi se napokon išlo ponašati ozbiljno i odgovorno sa zagrebačkim poreznim novcem.

Maksimir mora ostati nacionalni stadion s atletskom stazom. A to moze samo, ako se travnjak okrene za 90° i time se dobije cca. 30 m sirine da bi se mogla novoizdradjena tribina-sjever spustiti do tartan staze. Znaci, novi travnjak bi morao uci u pomocni stadion i naravno morala bi se juzna tribina srusiti. Ako Dinamo zeli stadion, neka ga gradi kod sveucilisne bolnice. Neka nadje sponzora, Agrokor, Atlantic, Maistru..ima toliko potentnih hrvatskih firmi, koje bi bez problema mogle platiti ime arene milijun eura godisnje. Osim toga tu su jos i poslovni i prodajni prostori, koji se mogu iznajmljivati. Ako grad da zemljiste, stadion nebi trebao kostati viseo od 35-40 mio. eura. Osim toga treba u privatno-javnom partnerstu izmedju Dubrave i Sesveta napraviti jos jedan manji stadio od 5-8 tisuca gledatelja, ako je Atlantic zainteresiran, mogao bi uz to jos napraviti modernu dvoravu u kojoj bi Cedevita igrala. Kad se zavrse ta dva projekta, onda bi trebalo rekonstuirat stadion u Kranjcevicevoj. Zasto ne napraviti dvije etaze parkinga ispod stadiona, jer je u blizini jos i Cibonina dvorana, koja skoro da i nema parking.


Ako Dinamo zeli stadion, neka ga gradi kod sveucilisne bolnice.

Nema Zagreb Sveučilišnu bolnicu. Ono je zamrli građevinski projekt, za koji su građanima izvlačili silni novac iz džepa. Nikad dovršen. Kasnije korišten u glupe svrhe. Vegetira onako već više od 30 godina, zaboravljen, predstavlja jednu u nizu sramota grada, dakako kao podsjetnik svim onima koji su tada bili na dužnosti i svim onima koji su došli poslije i one nakon njih.

New Report

Close