Patrijarh Irinej: Očigledno je da Haaški sud prikriva zločine nad Srbima

Naslovnica Forum Komentari članaka Patrijarh Irinej: Očigledno je da Haaški sud prikriva zločine nad Srbima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A što drug očekivati od osobe koja je blagosivljala i još blagosivlja četnike.Za badava je ostario kad ništa nije shvatio a to je da poštivaš tuđe pa će ion tvoje.Nije još shvatio da je ideja “velijke srbije “umrla zajedno sa dražom mihajlovićem te sahranjena sa miloševićem.Još da krepa grobar mladić, ali ne prije nego ga osude, i onda je točka na i!!

Čitajte povijest ili historiju .
Tko ju nezna često puta ju mora ponavljati .

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pupovac-o-presudi-generalima-zabrinut-sam-kao-da-smo-se-vratili-u-devedesete/648934.aspx [index.hr]

.

Irinej čistilišta neće ni vidjeti. On ide direktno u pakao.

Večernji:


Kardinal Bozanić objasnio je zašto je papa Franjo poslije prigovora pravoslavnog patrijarha Irineja predložio da se osnuje komisija sastavljena od katoličkih i pravoslavnih stručnjaka koja će “preispitati ta njima sporna pitanja glede osobe kardinala Stepinca”.
No kakvi su to pravoslavni stručnjaci?
Je li to sam Irinej, koji je gotovo isti dan kad je Bozanić opravdavao papinu odluku nakon patrijarhovih prigovora izjavio kako su u proteklom ratu “susjedi počinili veće zlo nama nego mi njima”?
Slične krivotvorine Srpska pravoslavna crkva i njezini čelnici ponavljaju desetljećima.
A ponajmanje im odgovara kanonizacija Alojzija Stepinca jer bi njome iz mita o hrvatskim zločinima nestala jedna od najvažnijih karika – hrvatska Katolička crkva, s njom i Vatikan, te, što je najvažnije, ta bi kanonizacija značila i svojevrsno posvećenje “genocidnog” hrvatskog naroda.
Srpska politika, Srpska pravoslavna crkva, mediji i drugi tvorci javnog mnijenja među Srbima od tih mitova neće odustati.
Stoga je očekivanje pape Franje bilo kakvog stručnog zaključka spomenute komisije uzaludno, a, na žalost, unatoč Bozanićevu optimizmu, ta bi uzaludnost kanonizaciju Stepinca mogla odgađati unedogled i dovesti u pitanje.

Pravoslavna hijerarhija sigurno neće odustati od protivljenja proglašenju svetim hrvatskog kardinala, jer nije riječ o kršćanskoj hijerarhiji niti o kršćanskim mjerilima kojih bi se ona držala, nego o instituciji koja određuje stav svekolikog srpstva i politiku nacije.

Srpska pravoslavna crkva ne samo da nije razboritija od srpskih ekstremista nego je vrlo često sama ekstremna ili ekstremizmu daje krila.

Pristankom na kanonizaciju Stepinca ona više ne bi bila “savest srpskog naroda” i izgubila bi prvo mjesto u promicanju mita o srpskim stradanjima i žrtvama i o zločinima susjednih naroda, o vječnoj srpskoj nevinosti i o vječnoj krivnji njihovih neprijatelja.

Srbima je u prirodi nacionalnog opstanka neprekidno međudjelovanje te nevinosti i te krivnje, to jest njihovo krivotvorenje.

Oni su jedini narod na svijetu koji ima vlast s fašističkim pedigreom, što ih ne sprečava da govore o svom europejstvu i da optužuju one koji su do jučer bili žrtva agresije u kojoj su srpski čelnici izravno sudjelovali.
Zna li sve to papa, zna li da su oni nevini i kad su zločinci a da su njihovi susjedi zločinci i tamo gdje zločina uopće nije bilo, te da je upravo Srpska pravoslavna crkva glavni promicatelj toga duha srpskih elita?
Znao ili ne znao, posve je sigurno da se prevario, njegov prijedlog da se osnuje međuvjerska komisija podilaženje je takvoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi i uvreda za hrvatski narod.
Čak ako ima nešto u nagađanjima o trgovini po kojoj se SPC ne bi protivio kanonizaciji ako papa posjeti Jasenovac, i to bi bilo podilaženje, jer bi taj posjet značio i priznanje da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba, što je u istom poretku beogradskih laži kao i laži o Stepincu.
Umjesto da se, pošto su se za to stekli svi uvjeti, hrvatski kardinal proglasi svetim, traži se pristanak onih koji bi prije papu prihvatili za svoga vjerskog poglavara nego Stepinca kao sveca.

Dobrice Ćosića:

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga;
lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja.
Lažemo zbog slobode.
Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije.
Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
-„Laž je srpski državni interes.“
-„Laž je u samom biću Srbina“.
-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“
-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…

.

New Report

Close