Osnovno zdravstveno osiguranje u srpnju iduće godine odlazi u povijest

Naslovnica Forum Komentari članaka Osnovno zdravstveno osiguranje u srpnju iduće godine odlazi u povijest

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

to bi bilo u redu da nije većina duga nastala zbog toga što su se nesposobni liječnici igrali menadžera bolnica iako o menadžmentu nemaju blagog pojma.

kao i u pravosuđu, i u mnogim drugim oblastima, nitko ni za što ne odgovara ma koliko promašaja i loših rezultata imao, čak ni promjene stranaka na vlasti ne donose ništa nego rotiranje uvijek istih lobija.

sve, ama baš sve svoje dubioze jednostavno prebace na privredu. a privreda, za razliku od njih, za svaku svoju grešku najizravnije i najteže odgovara.

Ja vjerujem da europska košarica regulira minimum prava. Naši talenti to odmah shvatili kao rezanje prava. Samo ne škare Liniću. Još će uvest porez na zdrave.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

…odlično…nije nam dosta porasta PDV-a,poskupljenja struje,grijanja,nafte,poljoprivrednih proizvoda,suše…nezaposlenosti,stečaja,ovrha,navrha…[emo_zloban][emo_mrgud]

…porezne strogoće i crnih lista…[emo_vrtimise]

…eto sad nam dolazi i sužavanja zdravstvenih prava ililti naški rečeno…

…nema više džabe ni u stare babe… [emo_vrtimise][emo_zloban]

ban-da lopo-vska antinarodna, uvode porez na nekretnine, a onda nam još povećaju duplo troškove zdravstvene zaštite, tj. biti bolestan bit će privilegij bogatih!!!

moje pisanje je osobno mišljenje te nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Točno je da kukurikavci nisu skoro ništa napravili da smanje javne rashode, a time i porezno opterećenje nego sve probleme javnog sektora za sada samo prevaljuju na privatni koji je na rubu snaga. Međutim, ova vijest nema veze s povećanjem porezne presije. Ovo je samo najava uvođenja reda. Reforma o kojoj se ovdje govori je već odavno apsolutno nužna i nimalo ne povećava javne rashode. Njome se samo priznaje koliko ovakav neefikasan zdravstveni sustav može pružiti usluga za toliki proračun bez lista čekanja i bez gomilanja dugova.
Prvo se mora uvesti reda da bi se moglo sustavom i upravljati. Trenutno zdravstveni sustav pacijentima ne daje uslugu na koju teoretski imaju pravo, a niti dobavljačima isplaćuje isporučenu robu. Jedini problem je što je ovakvu reformu lako najaviti i što nisu oni prvi koji su je ovako mudro i velikim riječima najavili. Radi se o vrlo kompleksnoj temi s mnogo interesnih skupina. Jedan od problema je svakako i izostanak potpore javnosti i kratkovidna razmišljanja osiguranika koji radije imaju veći opseg usluga koje ne mogu ostvariti nego da im se taj opseg svede na onaj trenutno mogući. A i doktorima se omilila plaća koja stiže bez obzira na količinu rada. Ne može njih javni sektor toliko malo platiti koliko oni mogu za njega malo raditi i pokrpati kućni budžet kod nekog privatnika.
Naravno, kada se reforma napravi, sljedeći korak je i poboljšanje efikasnosti javnog sustava i daljnje smanjenje zdravstvenog doprinosa.

Mogu kad su mi za moj dosadašnji radni vijek uzeli minimalno 100 000 kn a ja iskoristio 0,50% , usto zadnjih 4g plaćam dopunsko i kad mi što zatreba još obavezno nešto doplatim .Za kontrolu dioptrije u Gospićkoj bolnici čekam 3 mjeseca i kad ih pitam zašto toliko dugo jer mi dijete ide u školu dobijem odgovor da imam privatno.

New Report

Close