Osijek postao mamac za trgovce

Naslovnica Forum Komentari članaka Osijek postao mamac za trgovce

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Do dolaska novih centara Osijek je imao samo Esseker trgovački centar s malom kvadraturom od 14.000 četvornih metara, a ostalo su bile pojedinačne specijalizirane prodavaonice poput Baumaxa, Bille, Konzuma ili Peveca”

Gosp. Ivane, odakle ste Vi i od kuda Vam ovaj podatak? Slučajno ili namjerno sa spiska su Vam ispali trgovački centri poput: Interspara, Emezete, Merkatora, Metroa, Supera, Name.

zašto su ljudi fascinirani otvaranjem trgovačkih centara?To su samo malo bolje uređena skladišta di radi najmanje obrazovana radna snaga.Ispričavam se,najlošije plaćeni radnici,iako ih ima i sa fakultetom.

Za Sashu od Ivana Pandžića,
poštovani, za sve centre koje ste vi naveli, vrijedi naziv “specijalizrane prodavaonice”, osim za Namu koja je robna kuća u onom starom smislu i ne može se porediti s trgovačkim centrima treće generacije. Svi ovi centri također nisu shopping centri kao oni o kojima se piše u tekstu, oni su tzv. big box centri, bazirani na jednu djelatnost(primjer -prehrana, građevni materijal, bijela tehnika itd), a tek u iznimno maloj mjeri imaju zastupljene sve sadržaje po određenom ključu udjela. Takvi centri primjera Mercatora, Interspara ili nekog tehničkog diva su redoviti sadržaj velikih shopping centara(imat ćete ih i u Portanovi i Avenue Mallu, Oasisu ako se izgradi, te vjerojatno u Eurodomu(nije mi osobno potvrđeno). Mogao sam ih nabrojati sve za koje znam da su tamo( i čiji popis imam), ali smatrao sam dovoljnim reći da se radi o specijaliziranim centrima(inače kad u medijima čitate o shopping centrima, ovi se nikada ne spominju jer je takva moderna klasifikacija, a druga stvar je što smo ih mi prozvali istim imenom kada su došli i kada nismo imali ništa drugo).
Nadam se da sam pomogao, a za detalje u klasifikaciji pomoći će Vam i google ili neka druga tražilica. Ako je još važno geografsko podrijetlo, reći ću vam Slavonija, blizina Županje.
Lijep pozdrav i hvala na komentaru
Ivan

New Report

Close