Orešković: Izgubili smo 4 godine, prijeti nam postupak korektivnih mjera

Naslovnica Forum Komentari članaka Orešković: Izgubili smo 4 godine, prijeti nam postupak korektivnih mjera

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Situacija je vrlo ozbiljna. Nažalost, izgubili smo četiri godine. One reforme koje je bivša vlada obećala i govorila da ih provode, nažalost, tu nismo vidjeli te rezultate – rekao je premijer Tihomir Orešković”

reče Orešković i odobri proračun za 2016. s 10 milijardi deficita. Čitaj, novih 10 milijardi zaduženja… klap, klap

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Prošlu kukuriku vladu treba obavezno zatvoriti na Goli otok,kada su za čeiri godine uništili totalno RH,sada neka “macolom” tucaju kamenje u što sitnije komadiće![/i]

Vi ste svi skupa korektivni , i treba Vas korigirati…Najprije LOGOPEDU, na govorne vježbe..
Zatim, Vas udaljiti od žena, kojima nosite novac kućama, pa Vas dižu u nebesa, koja ne zaslužujete..
A bivšu Vladu , prestanite stalno zivkati- i pitati ŠTO I KAKO DALJE…. mućnite sami.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

izgubljeno je 4godine i evo 3 mjeseca. a bit će i 8 godina.

Izgubljeno je 26 godina. A trebati će još toliko. A možda i više 😉

Šta mislite, da li je moguće postaviti sustav ispravno prije nego što se sve uništi do kraja?
Prije nego što dođemo do stanja sličnog Grčkoj?

miami,hvala na savjetu,morat ću mučniti glavom!samo nemoj pisati velikim slovima i vikati,nije fer prema nama “neobrazovanima”,tema nije prošlost i budućnost Vlada,već konkretno, prošla Vlada i gubitak u vođenju politike iste u zadnje četiri godine.citat:”Orešković je rekao da nam prijeti postupak korektivnih mjera te da bi Hrvatska mogla postati prva zemlja koja će proći kroz taj postupak”.Lp,[/i][/i]

Ovo je od Premijera – JAKO NEKOREKTNO.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

izgubili smo četiri godine i sad gubimo već petu utvrđujući tko je ukrao stiropor, deklarirao se kao fašista, lažno prijevio adresu i falsificirao diplomu. ja ne znam jel ove stranke od 50 000 članova ne mogu nigdje naći nekog ne okaljanog? provesti lustraciju ali od 1991. na ovamo jer oni stariji do 1951. više nigdje nisu ni aktivni.

who dares, wins

Za Graziania

Zar ste i Vi “zaboravili” na “An Economic Reform Agenda for Croatia” njemačkog instituta Ifo? Toplo preporučam da ga “downloading” (u PDF formatu je besplatan) i počnete polagano čitati. Meni je poodavno jasno da su Nijemci morali voziti na “kuplungu i malom gasu” jer izradu ove studije nisu smjeli odbiti, ali unatoč svim otvoreno iznijetim rezervama ostao sam iznenađen koliko su toga rekli između redaka. Posebno me iznendila otvorena referenca na “nerealna očekivanja da će samo članstvo u EU, bez dodatnih napora, atomatski donijeti boljitak”.

Da sada ne prepisujem navode, pogledajte to sami.

Što se tiče Oreškovića, pokleknuo je na najvažnijem već prije starta: nije postavio cilj ostvarenja primarnog budžetskog suficita kao glavni zadatak. Onda, naravno, talenti poput Vilima Ribiča i ostlih mogu kočoperno izazivati Vladu tvrdnjama kako “neće odustati od zahtjeva za povećanje plaća ali su spremni na pregovore”. Umjesto da pripreme članstvo na stezanje remena! No, ovim se samo kupuje vrijeme a to znači da će remen za godinu-dvije trebati pritegnuti mnogo jače. Za to je najviše kriv Orešković.

No, vratimo se na gornji citat iz Economic Reform Agene: on jasno upozorava na užasavajuću političku nezrelost biračkog tijela kao ključan ekonomeki faktor.

Dakle: Izgledi da će Hrvetska izbjeći sudbinu Grčke su već postali tek teoretske naravi.


No, vratimo se na gornji citat iz Economic Reform Agene: on jasno upozorava na užasavajuću političku nezrelost biračkog tijela kao ključan ekonomeki faktor.

Dakle: Izgledi da će Hrvetska izbjeći sudbinu Grčke su već postali tek teoretske naravi.

I moj dojam je da HR mora nažalost potpuno propasti da bi se nešto temeljno promijenilo i dobro postavilo. Makar se čini da je Orešković sposoban postaviti dosta stvari dobro, on nema mogućnost stvarne reforme sustava. No treba mu dati još vremena i vidjeti što će napraviti.

Za Graziania

Krivo, kolega. Vrijeme Oreškovića je već prošlo – očito je da se on na toj funkciji uopće ne snalazi i da taj poso nije za njega, a vrijeme prolazi. To je već jasno i Jean Calude Junckeru (njegova primjedbada treba brže raditi), ali se kod nas – po našim dobrim hrvatskim običajima – o tome šuti (mnogi vjerojatno s figom u džepu). Ovaj odlazak u Njemačku je najgora taktička greška koju Orešković uopće može napraviti. Što će razgovarati s Angelom Merkel? Što joj može reći da se radi ili poduzima u Hrvatskoj? Podsjetimo, Hrvatska je na indeksu beznačajnosti prva u EU (izvoz industrijskih proizvoda u Njamačku kao postotak BDP-a). Hrvatska Njemačkoj uopće ne treba a Angela Merkel koja je kao kancelarka već na odlasku ima hrpu drugih problema da bi uopće i pomišljala Hrvatsku.

U takvoj sitaciji podgrijavati iluziju da Njemačka ima poseban odnos prema Hrvatskoj i da ju na neki način “favorizira” je najgore što se može činiti.

G.Oreškoviću…….raste unutarnji duuuuuuuuuuuuuuuuuuugggg………………………………………….????!!!!
Dok se Vi bavite inozemnim dugom, hodate na sastanke sa inozemnim bankarima, uvlačite se
SOCIETE GENERALE BANCI…….., IS H L A P I O je novac od Nove godine 2016.g…..za pokriće
dugova u zdravstvu….penjemo se natrag na 272 dana neplaćanja………?

Zdravstvo dobilo sitnice, školstvo dobilo plaće posljednjih dana za isplatu…..? Gdje je novac?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

miami,postavljaš užasno teška pitanja!

New Report

Close