Određuje li BDI cijene dionica u sektoru brodarskih prijevoznika? (objavljeno 23.04.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Određuje li BDI cijene dionica u sektoru brodarskih prijevoznika? (objavljeno 23.04.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

BDI indeks izražava samo spot vozarine a ne perspektive sektora.

sasvim je normalno da kao recimo u siječnju ove godine BDI padne i do 50%, a da se istovremeno znaju razlozi za taj pad i njegovo trajanje kao i da je sasvim neupitna perspektiva da će vozarine tokom godine opet doći na stare razine i vjerojatno na ATH.

za fundamente brodara koji imaju time charter (kao hrvatski) važno je samo ovo drugo. samo na fundamente onih koji su na spotu donekle je utjecala i trenutačna siječanjska anomalija BDI-a, ali samo na rezultate u tih dva-tri mjeseca.

većina ulagača u svijetu koja se orijentira isključivo po BDI-u to čini najviše iz neinformiranosti.

da će BDI najkasnije negdje u ožujku početi rasti prema novom ATH bilo je izvjesno i taj je rast jednako iznenađujući kao što bi nekome mogao biti iznenađujući porast gostiju u jadranskim hotelima u 7. i 8. mjesecu.

a tko je predviđao crnu budućnost brodarima početkom godine bio je kao netko tko bi predvidio propast hotelske industrije u dalmaciji jer ga je zaprepastilo drastično smanjenje broja gostiju u listopadu.

New Report

Close