EN DE

Odabrala Joel Greenblattova formula 2

Naslovnica Forum Komentari članaka Odabrala Joel Greenblattova formula 2

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

P/E 6,62 i ROE 48, uz, kako čujem, poštenu upravu

U RH ovo s “poštenom upravom” ima posebno veliku težinu.
Svojedobno sam intenzivno istraživao vlasnike ADPL-a, ratni profiteri, trgovci oružjem iz Bosne, a sada međunarodni…hm, da – uvažena gospoda, novac i najvećeg kriminalca pretvara u poželjnog gosta restauranta i ostalih istablišmenta. Jedan od malo dalje povezanih iz dotičnog društva, Slovenac, dao premlatiti nekog slovenskog novinara koji mu je bio na tragu do vrlo teših tjelesnih ozljeda. Sve u svemu, barba na čelu ADPL-a = ne igra značajnu ulogu.

Toliko o “poštenju”…no, gospodin xy će sad vlasnike istegnuti za uši i pokazati im ispravan put…

Tržištu treba opaka regulacija? Pa koji je to ono sektror uvjerljivo najviše reguliran na kugli zemaljskoj? Istina je, porezni obveznici na kraju podmiruju trošak rizičnih investicija, na ovaj ili onaj način (privatiziraju se dobici, a socijaliziraju gubici), ali to nije zato što nema regulacija nego je to upravo direktna posljedica miješanja države u ekonomiju i centralnog planiranja u maniri najotkačanijih pobornika J. M. Keynesa čija filozofija je socijalistima širom svijeta dala podlogu za sustavno uništavanje slobodnog tržišta i slobode pojedinca.

Statičko gčedanje je smiješno – i otvara mjesto gubitku – dakle PE je najbanalniji i najprimitivniji od svih pokazatelja – uz rang P/BV. To su stvarno OŠ investiranja. Treba gledati neke druge cikličke pokazatelje + poznavati samu industriju – i onda ako je kontra svega stvarno nešto jeftino – kupovati – JMNC sigurno nije – bar po mojem viđenju. IMa brand – da ali da je jeftina nije.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@PersJesus – ima 1179 vlasnika ADPL-a! Kakvi kriminalci? tko sve vidi crno – sve mu je crno.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close