Od litre soka država prisvoji 2,56 kn, proizvođaču ostane 12 lipa

Naslovnica Forum Komentari članaka Od litre soka država prisvoji 2,56 kn, proizvođaču ostane 12 lipa

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

istina je čak i gora od navedene. industrija pića je praktično nestala u posljednjih 10 godina pritisnuta teretom nevjerovatnog neznanja zakonodavaca (da ne kažem iz zle namjere). ništa bolje nije bilo u 90-im zbog enormnog pritiska uvoza koji je rasterećen problemima poraća i tranzicije uzeo ogroman tržišni udio. ta industrija je jedna od rijetkih koja ima izvozni potencijal što zbog velikih zaliha visokokvalitetne vode, turizma kao nosioca izvoza(nažalost) i poligona za prezentaciju naših proizvoda, velike površine kvalitetne neobrađene zemlje za sirovinsku bazu te luka kao potencijala dostupnosti svih kontinenata. unatoč tome vlast je smatrala da je to luksuzna roba i opteretila je visokim nametima i time odlučila da nestane. kada se u obzir uzmu rezultati proizvodnih kompanije u industriji pića rezultat je jasan. gledajući naravno velike kompanije kao Coca Cola, Jamnica, Zagrebačka i Karlovačka pivovara onda se ne čini da tako stvari stoje. ali upravo te kompanije su dokaz lošeg stanja industrije jer su praktično jedine koje ostvaruju pozitivan rezultat i to puno manji od očekivanog i zanemariv obzirom na ulaganja. svi ostali su gotovo nestali ili ih sanira netko drugi(država). laganim pogledom na bliske alpske zemlje(Austrija, Njemačka) vidimo da ta industrija je nosioc gospodarskih aktivnosti i zapošljavanja.
apel novoj vlasti da pročita ovaj komentar

industija piva i bezalkoholnih pića je jedna od rijetkih koja posluje u tržišnim uvjetima, nitko dekretima ne propisuje cijene, a to je također roba koja nije primarna potreba kupca, pa bi visoke cijene jednostavno odvratile kupce prema drugim proizvodima.

u takvim uvjetima razvila su se izvanredno dobro organizirana poduzeća sposobna uspjeti na svakom tržištu. no upravo je njihova očita uspješnost razlog da ih političari gule do gole kože.

to bi vjerojatno psihoanalitičari najbolje objasnili, ali izgleda da naši političari osjećaju ogromnu mržnju prema uspješnim i sposobnim. nije to čak ni pitanje “udri po onom tko ima novca”, jer bi onda valjda udarili i po trgovcima poput keruma, koji su se obogatili bez pameti i sposobnosti, na golom protežiranju (i poluinteligent bi mogao biti uspješan u uvjetima toleriranja šverca i omogućavanja onim koji su najlikvidniji, trgovcima maloprodaje, da do mile volje izbjegavaju plaćanje svojih dobavljača).

izgleda da je to ponajprije čuveni hrvatski jal u svojoj najotrovnijoj formi.

Jel to vrijedi i za TO sok od jamnice?

Autore, ne stima ti matematika. Trosarina na hektolitar 40kn, sto ispadne o.8kn na litru? Bas me zanima kako… Toliko o jedinom podatku koji sam mogao provjeriti.

Želite zarađivati novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želite slobodu ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kod kuće ali bez izostanka zarade? Učite ili imate višak vremena, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi prosječno 150$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: pokupi.novac@ gmail.com

New Report

Close