Obrtnici u EU sami su odabrali Hrvatima sporan model

Naslovnica Forum Komentari članaka Obrtnici u EU sami su odabrali Hrvatima sporan model

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

fućkaš sve ovo kad svi ovi stručnjaci ni jednom jedinom riječju ne spominju osnovni problem, a to je nemogućnost naplate potraživanja vezana za potpuno nefunkcioniranje pravosuđa.

brkanić je renomirani stručnjak koji je očito izgubio vezu sa stvarnošću i sprema se preseliti u društvo gurua koji su sami sebi svrha – kad problem naplate prebacuje na obrtnike koji, eto, trebaju gledati s kim posluju.

kada bi tako “gledali s kim posluju”, izgubili bi jedno 98% posla, jer jedina sigurna naplata je ona vezana uz mehanizme vlastite, protustavne i protuzakonite ovrhe, koju provode oni što su im partijski komesari to omogućili, dakle zaobilazi se cijeli pravosudni sustav i radi se što se hoće.

zašto g. brkanić ne preporuči hep-u , hrt-u i drugim monopolistima da “paze s kim posluju”, umjesto da uzima zdravo za gotovo kako isti mogu provoditi ovrhe mimo cjelokupnog pravnog poretka rh, a još odvjetnici naplaćivati naknade i za neizvršene a pretpostavljene poslove, i to u iznosu znatno većem od ovrhe?

neka se gospodin onda založi da svi dobiju isto pravo, obrtnici, d.o.o. i svi drugi pa da se ukine protustavna neravnopravnost na tržištu i u poslovnom općenju.

tu se još jednom navlači frak na poderane cipele i priča se o nekoj europi, a dok jedni, oni koji pošteno zarađuju, imaju poderane cipele, drugi, koji ničim ne pokazuju ni kvalitetu niti stručnost, dobivaju apanaže s državnih jasli i kupuju uvozne cipele i onda još sveudilj sole pamet ovim prvim.

Baš sam to htio napisati “osi3”. lako onima tipa u Njemačkoj kada je napalata u roku mjesec dana, a kod nas se plaća porez a novce možda ni ne naplatiš, a znamo da je sve krenulo od države

Sve je to krasno i bajno kada država radi za vas a ne protiv vas. Ako ja kupca moram moliti osam mjeseci da podmiri račun onda slobodno priča o plaćanju PDV-a po fakturiranju može prestati…

Ja ću podržati plaćanje PDV-a po izdanoj fakturi onog trenutka kada porezna odluči preuzeti neplaćene fakture starije od 3 mjeseca i te iznose uračunati u doprinose, davanja, PDV, ili kada država donese normalnu mjeru koja će jamčiti (barem u većini slučajeva) naplatu unutar nekog razumnog roka.

New Report

Close