Nuklearke su dobar izbor, ali ih se političari još boje (objavljeno 04.01.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Nuklearke su dobar izbor, ali ih se političari još boje (objavljeno 04.01.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Konačno da se netko sjetio i NE. A i ovi naši političari bi trebali preispitati koliko su sposobni za svoja radna mjesta ukoliko ne žele obrazovati narod. Neka se pitaju samo koliko je bilo negativnog publiciteta kada se u 19 st. uvodila javna rasvjeta u Zadar i Šibenik te što ona znači sada. Možda im i sinu neke ideje.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Budući da je ovaj ‘slabašni glasić iz puka’ deset godina svog profesionalnog života proveo u Nuklearnoj elektrani (NE) ima potrebu da ukaže i našoj javnosti i ‘struci’, da je NE pravi energetski objekt, ali nažalost za ozbiljne i odgovorne države.
Hrvatska je to svakako trebala biti, ali je ‘našom’ zaslugom postala zemlja u kojoj se i Studije utjecaja na okoliš rade po narudžbi i diktatu !
Dakle, prvo ‘purgatorij’ pa onda NE !!!

Gradnja nuklearne elektrane ne dolazi u obzirj. Nakon 20 godina što se time bavim, još uvijek energetičari ponavljaju iste žalopojke! EU ide na smanjivanje ukupne potrošnje energije i emisije CO2 do 2020., bez novih NE. Kako? Pa, treba to početi proučavati, umjesto da se ponavljaju fraze koje su već 1985., kada se planirala gradnja tri NE u Hrvatskoj do 2000., bile zastarjele. Utehnologijama racionalne potrošnje i obnovljivih izvora postoje goleme mogućnosti za investicije i otvaranje radnih mjesta. “Zelena” energetska strategija zapošljava više energetičara nego klasična. , glavni tajnik stranke [url=”http://www.zelena-lista.hr”%5DZelena lista, pridružene članice Europske zelene stranke

New Report

Close