Nuklearka donosi sigurnost i radna mjesta

Naslovnica Forum Komentari članaka Nuklearka donosi sigurnost i radna mjesta

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

stvarno je bitno za stručnu i argujmentiranu raspravu nuklearkama, uživa li ona povjerenje ekipe na tamo nekom forumu?!?!? Pa ne određuje se istina brojem glasova, nego faktima! Postoji milijun ijedan razlog zašto su nuklearke danas ovdje katastrofalno rješenje, ali to očito nikoga ne zanima, nego se pišu površne pričice, rekla-kazala i slično.
A postoji ona uzrečica: da nema te gluposti za koju nećeš naći barem 2 akademika da ti je potpišu! Naravno, ako imaš novca (i moći)…

eh da i još u članku stoji: “stabilnom cijenom urana…” Alo, alo, pa znate li koliko je cijena urana poskupila? Znate li da je npr. 2003. 1 kg prirodnog urana koštao oko 60 dolara, a da 2008. godine košta oko 510 dolara?!?? Je li to stabilna cijena?? Koliko je to poskupljenje?
A glede niske emisije CO2, znate li npr. koliko se stvara CO2 u postupku pretvaranja uranove rudače (neiskoristivo u tom obliku) u uran iskoristiv za nuklearke??
Još jedan u nizu tekstova koji ništa ne govore, samo ljude zaglupljuju…

maricicmar, 18.12.2008. u 22:14
Znate li da je npr. 2003. 1 kg prirodnog urana koštao oko 60 dolara, a da 2008. godine košta oko 510 dolara?!?? Je li to stabilna cijena??

Amen.

New Report

Close