Nova afera u hrvatskim željeznicama

Naslovnica Forum Komentari članaka Nova afera u hrvatskim željeznicama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A sad još samo da provjere izvršena plaćanja firmama koje nikakve veze nemaju sa hž-om tj. fiktivne račune koji su izdavani i preko kojih su miljarde izvučene npr popravak neke trafostanice ili dijela pruge firmi koja prodaje igraće konzole. itd itd
Pa šta su radnici budale, glup je uopće spominjat 200 eura po vlaku kad je uprava izvukla miljarde i kroz tih 8 godina a više vjerovatno 16 ili 20g.

I u ovom slučaju se vidi kakva je interna kontrola unutar tih poduzeća. Gdje je tu računovodstvo kao prva unutarnja instanca koja vidi da nešto s brojkama ne štima, prodaja koja bi “nanjušila” odmah da nešto smrdi na osnovi podataka o prodaji ili najkasnije za vrijeme inventure? Dok god je lopova u svakoj tvrtki koji radna mjesta koriste za to da se sami bogate, a takvo što imamo i u samom vrhu tvrtki gdje su plaće nesposobnih ali dobro plaćenih menadžera važnije od plaća radnicima i sigurnosti radnih mjesta pa sve do politike, gdje su osobni interesi iznad interesa države i svakog njenog građana, sve dok tako bude i ne budu kažnjeni i pritvoreni lopovi, gospodarstvo i zemlja će nam biti u stanju u kakvom je. Zapravo je iz godine u godinu sve gore, ali ne i njima, pojedincima koji na nezakonit način stječu prednosti i bogatstva koja nisu zaslužili.

New Report

Close