Njemačka trgovina elektronikom otvorila web shop u Hrvatskoj

Naslovnica Forum Komentari članaka Njemačka trgovina elektronikom otvorila web shop u Hrvatskoj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pozdravljam dolazak konkurencije i povećanje izbora no sramotno je da Poslovni.hr promovira servis koji očito radi protivno zakonima RH. Sve cijene na Conrad.hr su iskazane u € što je protivno hrvatskim zakonima i zavaravanje potrošača. Umjesto reklamnog prostora trebalo bi proslijediti prijavu nadležnim tjelima jer zakon bi trebao biti jednak za sve!

Poštovani, obzirom da se radi o inozemnoj tvrtki sa centralom u Njemačkoj i koja kao takva nastupa na hrvatskom tržištu a ne o domaćoj tvrtki, protuzakonito je objaviti cijene u hrvatskim kunama. Poslovanje tvrtke Conrad u potpunosti je u skladu sa hrvatskom zakonskom regulativom. Više nego primjerice Ebay ili Amazon koji također na svojim stranicama imaju cijene u stranoj valuti, koji također vrše prodaju hrvatskim potrošačima. Također, ne vidimo na koji način je cijena iskazana u drugoj valuti, inače službenoj valuti EU i uskoro službenoj valuti u Hrvatskoj zavaravanje potrošača, obzirom da su sve objavljene cijene u potpunosti točne, bez skrivenih troškova i konačan iznos koji hrvatski potrošač treba platiti za proizvod.

Na stranicama tvrtke Conrad u općim uvjetima stoji da je tvrtka registrirana pod Conrad Electronic d.o.o. k.d. tj. da je pravna osoba registrirana u RH. S druge strane pod način plaćanja stoji plaćanje na račun Vaše tvrtke otvoren u Zagrebačkoj banci što isto tako dokazuje da niste kao tvrtke koje ste naveli. Ulazak Hrvatske u menetarnu uniju u skoro vrijeme je još jedan podatak koji ne stoji obzirom da Hrvatska neće ući u monetarnu uniju sigurno narednih nekoliko godina.

Vidite da nije bilo tako teško dodati cijene u kunama! Sve se može kad ima malo dobre volje i kad se uvaži kritika. 🙂

Poptovani, možete li navesti na kojoj lokaciji u Hrvatskoj je smješteno skladište, odnosno gdje se nalazi lokacija iz koje se roba šalje kupcima iz Hrvatske.

Ja kupujem samo na outlet.hr [emo_smijesak]

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Poštovani tony24hr, ako malo bolje pogledate na našim stranicama vidjet ćete da je tvrtka registrirana u Sloveniji gdje se vodi kompletno poslovanje za regiju bivše Jugoslavije. Prema tome, protuzakonito bi bilo navesti cijene samo u kunama. Obzirom da se radi ipak o hrvatskim potrošačima, plan je bio uz cijenu u eurima koja obavezno mora biti na stranici, staviti i okvirni izračun u kunama kako bi se kupcima ipak dala i ta informacija. Kao što ste primjetili, to je dodano. Međutim, ukoliko se cijena u kunama ne objavljuje, to nije protuzakonito, barem prema sadašnjoj hrvatskoj zakonskoj regulativi. Nemamo ništa protiv kritike, dapače, Conradovo poslovanje se temelji upravo na tome da sluša svoje potrošače, međutim informacije ipak niste provjerili u potpunosti.

Poštovani Zbrljck, skladište se nalazi u centrali u Njemačkoj od kuda se pošiljke šalju u više od 120 zemalja svijeta. Pošiljke iz Njamačke stižu u City ex, dostavnu službu koja će vršiti dostavu na teritoriju RH. Rok dostave je od 7 fo 10 dana, no vjerujemo, obzirom da smo nedavno ušli u EU i da se još uvijek usklađujemo na svim razinama, da će se taj rok kroz određeno vrijeme skratiti.

New Report

Close