Neelie Kroes ukida ‘hrvatski roaming’

Naslovnica Forum Komentari članaka Neelie Kroes ukida ‘hrvatski roaming’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nije … nego se pas …

Molim uredništvo da prije puštanja ovakvih članaka provjeri naziv i podrijetlo riječi “Roaming”. “Roamingom” ne možemo zvati vrstu pozivanja kada se osoba nalazi na mreži svojeg matičnog operatera. Roamingom možemo zvati vrstu pozivanja, slanja SMS poruka i ostalog kada je osoba spojena na mrežu stranog (nekog drugog) mobilnog operatera u inozemstvu…..

Jest, građani su nasanjkani.

No sami su krivi jer ni 2.27 kn, da to vrijedi za pozivanje iz RH-a prema EU-u, nije jeftino.

Treba zvati hrvatske fiksne brojeve koji preusmjeravaju pozive prema inozemstvu i tada će minuta biti izmerđu 50 lipa i 1 kn.

Autor clanka ne razlikuje osnovnu terminologiju. Gluip clanak i neinformiran

Ovakvi članci su sramota za Poslovni i novinara. Pa već nas šest mjeseci svi mediji bombardiraju s roamingom i snižavanjem cijena ulaskom u EU. I moja baba je naučila što je roaming u međuvremenu, a novinar je očito sve to prespavao. Pazi ti njega: “hrvatski roaming” je navodno kada zoveš iz hrvatskih mreža u inozemstvo! E moj Poslovni dnevniče, nije ni tebi lako s ovakvim novinarima…

Ovaj članak ima smisla jedino ukoliko su operatori naplačivali svojim korisnicima nacionalni roaming (operator koji nema pokrivenost na svim područjima RH i koristi pristupnu-RADIO mrežu drugog operatora) po cijenama internacionalnog roaminga. IOT (Inter Operator Tariff)u RH se ne može uspoređivati s drugim članicama EU u ovom trenutku jer to nije ni tema pojeftinjenja roaming usluge i oprator cjelokupni trošak interkonekcije može prenjeti na krajnjeg korisnika. Tako da imamo sluičaj naplate uspostave poziva……to mi je najveći drlog u povijesti telekoma. To je potpuno isto da nam vodovod ili HEP naplačuje otvaranje slavine ili paljenje svijetla….
U svakom slučaju, termini poput roaminga i međunarodnog poziva su 2 odvojene stvari i korisnici u svakom slučaju bi trebbali biti više osvješteni prilikom odabira operatora, tarifa i mobitela. Ako nešto nije jasno pitaj Mr. Googla. a ne kao Gregor nasjedati na reklame 😉

Ajmo iz pocetka!!!

New Report

Close