Narodne novine izbacuju IN2 iz igre da bi kupile strani softver

Naslovnica Forum Komentari članaka Narodne novine izbacuju IN2 iz igre da bi kupile strani softver

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

IN2 je megalodon koji je preko kuverti ušao u mnoge firme, zavode etc.

@kPlusPlus

A kako se inače ulazi, preko ovakvih natječaja?

Hvaljen Isus i Marija!

svašta, kakav naslov, pa ako se kaže da softver mora biti lokaliziran u 5 zemalja EU onda to već više od 4 mjeseca nije “strani softver”.

Kakav proizvod in2 ima za bolnice, ne cudim se narodnim novinama…
zasto svi koji se busaju u ‘domace’ uporno nabavljaju sve strano za osobnu potrosnju. zasto na primjer ne skijaju na platku ili bjelolasici nego potegnu u ostereich?

Domaće IT tvrtke se bune ali zaboravljaju da je tržište slobodno za biranje. Također zaboravljaju kako se doba dio tih natječaja dobivao.

Zato savjet za njih, lijepo neka idu na svjetsko tržište i ponude svoje usluge. Ako su dobri obogatit će se, ako nisu, ne moraju ni domaćia ‘uvaljivati’ nešto što se može dobiti bolje za istu cijenu.

Naslov je (po običaju) pogrešan – ne izbacuju Narodne Novine samo IN2, nego sve “male”. To domoljublje postoji već dugo, našim firmama ni Fortune 100 nisu dovoljno dobri partneri,sve mora biti “brand name”, “Top5”, svjetski poznate firme sa filijalama na svim kontinentima (ne sjete se čak ni isključiti Antarktiku kad raspisuju natječaje). Istina je, međutim, jedna i jadna: pratite trag novca i otkrit ćete neke nove kufere para kako idu u lihtenštajne, djevičansko otočje, pa natrag u središnjice i stožere…

Ima jačih zemalja od RH koje se “furaju” na Open Source. Globalno raširen OS ERP prilagođavaju domaća IT poduzeća.

New Report

Close