Najviše pogođeni dobavljači Konzuma: Traže namirenje na nivou Agrokora, a ne kompanija

Naslovnica Forum Komentari članaka Najviše pogođeni dobavljači Konzuma: Traže namirenje na nivou Agrokora, a ne kompanija

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Glavni prijepor za njih vezan je uz prijedlog izvanrednog povjerenika koji predlaže da se dugovi vraćaju u ovisnosti o tome tko je dužnik, tj. koja operativna komapnija te o njenom kapacitetu za vraćanje duga sve ovisi, što znači da će teoretski neki vjerovnik Jamnice više može naplatiti od vjerovnika Konzuma. Naime, ponovo traže ravnopravan status svih vjerovnika Agrokora (bez obzira koja operativna kompanija je dužnik).

Drugim riječima ukratko dobavljači koji su radili s Konzumom od Konzuma neće vdijet lovu?
Samo mi onda neide u glavu čemu onda dospjeće jamstava na kompanijama koje su operativno dobro radile kad se nitko od dobavljača neće naplatiti s njima?
Meni ima logike da dobre firme ne plaćaju dugove Konzuma (između ostalog Konzum je i njima dužan), ali zašto ih se tjeralo u bankrot?
Možda da ih se jeftino preuzme?
Izgleda da svakuh 25-30 godina u Hrvatskoj ide privatizacija, naravno uvijek onaj tko privatizira kupuje za siću.

Samo ruska ćirilica jer je koruptivna i premijum - srpska je za sirotinju https://www.fortenovagrupa.com/new-page Lik je Car!

Hrvatska posla.
S jedne strane je Agrokor se poslužio firmama kao jamcima na razini Agrokora i tu je naplata rezervirana za Raminu ekipu, a s druge strane sad ne daju da se dobavljači naplate na istoj razini nego ih tjeraju u Konzum.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close