Najava uvođenja poreza na kamate preusmjerila male ulagače na zlato

Naslovnica Forum Komentari članaka Najava uvođenja poreza na kamate preusmjerila male ulagače na zlato

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Očekujemo još bolje rezultate u budućnosti, posebno kad kupci shvate da ulaganje u zlato ne nosi prinos, nego samom zlatu raste vrijednost. Uvijek je likvidno i naplata je brza.

Vrlo je likvidno, samo je spread ogroman ako ga kupujes i prodajes u zlatarnici. To je zadnje mjesto gdje se isplati baviti trejdanjem zlata.

Zlato moze i gubiti na vrijednosti, prije 2 gdine je blio skoro $2000 za uncu, sada je oko $1300. Dakle, ko je kupio prije 2 godine dozivio je masivan gubitak. Nema garancije da ce cijena zlata rasti.

Zlato treba i skladistiti i zastiti. To isto kosta.

Ko zeli ulagati u zlato puno bolja opcija je neki ETF, GLD ili slicno. Zlatarnica je mjesto za kupnju nakita, a ne za investiranje.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ha-ha-ha.
Ulaganje u imovinu koja ne donosi prinos nego kupiš i nadaš se porastu cijene, a spread velik da veći ne može biti.
Odlična investicija!

La vita e bella!

Zlato nije oblik ulaganja usmjeren na zaradu i prinos nego na očuvanje kupovne moći na duži period i za slučaj ekstremnih promjena u monetarnom sustavu, promjena valute, devalvacije, zapljena gotovinskih pologa u bankama kao u slučaju Cipra i slično.
To je prvo što bi znati svatko tko razmišlja o kupnji zlata.

No Face, No Name, No Number

S konja na magarca.

Zanimljivo, zlato kao sigurno utočište kapitala u kriznim vremenima a prognoze kretanja cijena varijabilno kontroverzne. Zlato je jedno od tri osnovna strateška ulaganja klasičnog diversificiranog portfolio mngmnta (ok 12 židovi bi rekli ali…). Najmanje svakih 7 godina najveći US fondovi povlače kapital i ulažu na uređenom tržištu plemenitih metala. Koliko dugo je zlato interesantno kao investicija najvećima? Predugo, razvidno je iz najobičnijih grafova. Što onda očekujemo? Održivu gornju vrijednost zlata? No dobro,koliko još dugo? I zaštobaš toliko dugo? Zašto baš sada Obama forsira dopuštanje special drawing rights investiranje u države EU? To nikako nije dobro, razvaliti će nas US kapital, sitne vlade će padati, stagnacija industrial indeksa i pad kreditnog ratinga diljem Unije realno jeza očekivati. Bolje da smo dozvolili US korporacijama safe EU biz zone ulaganja. Mltr dctrn: KAd nema novog rata na BLiskom istoku, a Rusi su pokorili Krim, Republika Venecija ne staje do Grčke, bolje je dozvolite državi i velikim igračima početi prodavati zalihe zlata pred očekivani (neminovni?) pad. Jer kako ćete održavati optimizam na tržištima kapitala bez svježeg pritoka casha kolociranog u zlatnim polugama… Ako nije navlačenje velikih igrača na dugotrajni cashout.Zlata ionako nemamo u rezervama a dok budemo imali, kinezi budu rudarili van Sunčevog sustava tako da ni bitno to više. KAko se dugoročno cijena zlata reflektira po stabinost monetarnog i financijskog sustava RH? Who cares, zaraditi ću na svima već lol. Poanta: zlatni ključ sva vrata otvara. Male ulagače kao i uvijek, pelješimo prve.

New Report

Close