Nađite mi 10 dobrih programera i sve ću ih zaposliti

Naslovnica Forum Komentari članaka Nađite mi 10 dobrih programera i sve ću ih zaposliti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Goran koliko ti ispadne na testu? [emo_naivan]

http://www.testmycreativity.com/

Super ideja i dobar web. A prezentacija njega kao vlasnika vrhunska, ako uspiju dobiti ovakav intervju u New York Timesu prodaja će poletiti.

Jedino je neistina da servisi za plaćanje preko interneta ne podržavaju hrvatske biznise. Ima kod nas dobrih firmi koje rade isključivo online prodaju. Biti će prije da je jedan od razloga koji nisu navedeni da i on i Čolak imaju blokirane bivše firme u Hrvatskoj (kaže poslovna.hr) pa više ne mogu biti direktori u drugima i onda su morali osnovati firmu van Hrvatske. Ne znam zašto se to srami reći, pa rijetko tko uspije isprve u poslu.

Dragi Nemesis,

Hvala na komentarima, zaista se nadam nekom interviewu u većoj međunarodnoj tiskovini (vjerovatko uskoro Wired). Međutim razlozi za pokretanje tvrtke vani su korištenje sustava prednarudžbi (Celery, Stripe) koji još uvijek ne podržavaju .hr tvrtke. Što se tiče vlasničkih udjela, a mogu govoriti samo o svojoj tvrtci, u blokadi je radi starih poznatih hrvatskih (ne)prilika (čitaj neplaćanja, skupa država). Tako da možemo govoriti o nizu faktora koji su nas nagnali (kao i popriličan broj poduzetnika) na okretanje vanjskim tržištima. Istina, ne uspije svatko iz prve u poslu 🙂

LP

Goran Čandrlić --- www.getkisha.com

gorane, ako nudite vise od 3500 EUR bruto za placu onda imate sanse jer toliko se recimo nudi u bliskoj nam austriji….da ne idem dalje gdje su iznosi i veci. O ovjetima na poslu i prekovremenima sami si dajte odgovor ali znajte da svi koji vrijede se nekako poznaju i preporuka se prenosi brzo … bila ona losa ili dobra.
P.S.
Razmislite koju sliku salje google kada vidite samo mlade osobe…gdje su stariji i iskusniji??
🙂

bacih malo oko na čolaka na poslovnoj… sve firme u minusu… ova u blokadi u 2013 imala 3 radnika i u predstečajnoj nagodbi…
samo u rijeci i samo u hr…
ovaj čandrljić ili kako već je dobro krenuo do 2011, ali njegovi zadnji podaci su iz 2012… ali ali ali svašta tu može biti od namještenih poslova pa do guranja od višeg mecene…
ali bitan je naslov
NAĐITE MI 10 DOBRIH PROGRAMERA I SVE ĆU IH ZAPOSLIT…

ti dokazani biznismen ćeš ih zaposlit…
tih 10 dobrih već odavno imaju posao ili i sami zapošljavaju…

jednostavno ne mogu čitat ovakve gluposti jer me ljute

još ako su dvojica dotičnih MLADEŽ e onda mi je sve jasno

Hvala na komentarima. Prije svega, naslov je malo “pretenciozan” jer je navedena rečenica izvučena iz konteksta pitanja “kakav vam kadar treba”, i valjda zato jer svi žele gurati IT je izvučeno to sa developerima, iako nam prodajnog osoblja treba više.

Što se tiče plaće developera oni dobri, kao što ste i sami napisali (i kao što sam naveo), su već otišli u inozemstvo ili vode svoje projekte. Što se tiče naše politike o zapošljavanju, pokušavamo uključiti developere i sa udjelima budući da znamo da ih je jako teško pridobiti samo s plaćom, koliko god ona velika bila.

Što se tiče prethodnih (ne)uspjeha, naravno da se može postaviti pitanje “tko tu koga gura” itd, to je dokazani hrvatski nacionalni sport. Ja vam mogu samo reći da politika nije imala nikakvog utjecaja na naše prethodne poslovne pokušaje. Na vama je da to prihvatite ili ne. Još jednom, hvala na komentarima.
Goran

Goran Čandrlić --- www.getkisha.com

prema člancima koji se često pojavljuju izgleda mi smo u svemu najpametniji i najsposobniji, samo nam trenutno ne ide (i tako već 100 godina). Inače čim nekome krene odmah diže sidro i otvara firmu vani. I tako država prstom ne miče da pomogne poduzetnicima, a poduzetnici čim nešto naprave bježe van i ne ostavljaju ni lipe državi.

Krasan održivi ekosustav

New Report

Close