[color=black][/color]”… u narednih mjesec dana ocijenit će se sve ponude, nakon čega slijedi natječajni postupak…” kaže superozbiljni direktor superozbiljne tvrtke Brijuni rivijera doo i pri tome ne trpne ni okom [smiley5] …………………………………………………………………………………………
Ne trepne ni okom ni danas niti prije nekoliko godina kada su u kucnoj radinosti njihove omiljene oštarije njih nekolicina stvarali plan otimačine atraktivnih terena uz more, nasuprot brijunskom otočju. …………………………..
evo sad kad su ponude pristigle (23 čak!!!) zanima me kako ostojić, jakovčić, drandić i ostalo veselo društvo misle iz svoje sjajne ponude, prema davnih dana dogovorenim novim gospodarima ovih područja (do sada su to bile raznorazne vojske raznoraznih država), izdvojiti zemljište koje je u vlasništvu gradova i općina (dakle nije u vlasništvu njihove privatne tvrtke brijuni rivijera doo)!? ………………………………………..
naime odnos vlasništva je slijedeći; od ukupno ponuđenih 276 ha vlasništvo grada pule, općine fažana, privatno te pomorsko dobro je; 113,4 ha , skoro pola od ponuđenog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a koliko mi je poznato do sada nitko grad pulu, općinu fažana te privatne vlasnike nije obavijestio da trguje s njihovim zemljištem !!!!!!!!!
za nepovjerovati [smiley13][smiley13] ………………………………………………….
koliko mi je poznato da bi neki grad izuzeo neku površinu iz svoga vlasništva (prodaja, koncesija ili nešto već) o tome odluku na prijedlog poglavarstva donosi gradsko (ili općinsko vijeće), a toga još dugo na vidiku u puli i fažani neče biti. o privatnom vlasništvu od ukupno 11,17 ha u ovom projektu neki drugi put [smiley16]