Mrsić: Nećemo odobriti ni jednu dozvolu za zapošljavanje stranih radnika u brodogradnji

Naslovnica Forum Komentari članaka Mrsić: Nećemo odobriti ni jednu dozvolu za zapošljavanje stranih radnika u brodogradnji

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ministre pa zar ne shvačate da dajete alibi za neuspjeh liku koji prosperitet Brodosplita vidi u gradnji vjetroelektrana i autoceste na santama leda u Jadranu kojem je godišnja temperatura mora u prosjeku blizu 20 stupnjeva Celzijusa.

Napravio bi on čudo ali eto država mu ne dozvoljava da uvede 4500 stranih radnika kojih u Hrvatskoj nema a iz Brodosplita otpustio 1500 ljudi. Možda mu kod pribavljanja dozvola pomogne ministar Vrdoljak koji je ovo s…je i dopustio. Narodnjaci su poslovično dobri trgovci.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Da je kojim slucajem trazio dozvolu za uvoz 4500 umirovljenika dobio bi je za manje od 7 dana.

Nema nikakvog razloga da vlada ne izda dozvolu za uvoz kvlaificirane radne snage. Ako mogu izdavati dozvole za uvoz nogometasa, ne vidim zbog cega ne bi mogli izdavati dozvole za uvoz inzenjera.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Mrsić:
Nećemo odobriti ni jednu dozvolu za zapošljavanje stranih radnika!

Normalno.
Neznalice štite svoja radna mjesta.
Za ovaj sistem nije dobro da dolaze ljudi koji znaju i hoće raditi.

.

Evo malo statistika koje oslikavaju “uspjehe” Vlade i Miranda Mrsica:

All important non-farm payrols for Croatia:

Na dan 30.09.2012. u Hrvatskoj je radilo 1 404 612 ljudi, a na dan 30.09.2013 1 3919 774. U godinu dana ubijeno je 12838 radnih mjesta.

Ova vlada ce uci u povjest i po tome sto je za njene vladavine broj zaposlenih u preradjivackoj industriji prvi put pao ispod 200K. Na dan 30.09.2013. preradjivacka industrija je zaposljavala 198 971 ljudi. Sto je 5486 manje nego na isti dan prosle godine.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nema nikakvog razloga da vlada ne izda dozvolu za uvoz kvlaificirane radne snage.

kako nema razloga, za ovu vladu itekako ima. jer što će država s tisućama onih brodosplitovih radnika koji su na poslu u svojim ormarićima držali dvije tone alkohola, ako sada na njihovo mjesto dođu pravi radnici? ti investitori u hrvatskoj nikako da shvate da ova vlada njih treba samo radi jednoga: da netko drugi daje plaću svim prekobrojnima i problematičnima koje si je ona stvorila. ono do čega je ovoj vladi pritom najmanje stalo je proizvodnja i uspjeh tih poduzeća. pa nije njima to bilo važno ni dok su bila državna, a pogotovo im je sasvim svejedno sada kad ni nisu više njihova.

jedino što meni u svemu tome nije jasno je kako to da još i danas postoje investitori kamikaze koji još uvijek ne kuže taj mentalni sklop hrvatske vlasti i upuštaju se u takve avanture u ovoj zemlji i ulaze u poslove s ovim tipovima kojima tako očito preko cijelog lica piše “al ću te odrat”.

New Report

Close