Moramo vratiti 3 milijarde kuna poticaja, Bruxelles otkrio da je 98 posto ekoproizvodnje lažno

Naslovnica Forum Komentari članaka Moramo vratiti 3 milijarde kuna poticaja, Bruxelles otkrio da je 98 posto ekoproizvodnje lažno

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pa Tko je radio na testiranju i kontroli Eko proizvodnje iz ministarstva poljoprivrede to znači da su i oni su delovali u ovim kriminalnim radnjama.

hoce se vracati i mercedesi kupljeni tom lovom? mlada hdz ministarka ce to sve rijesit cim pobere mandarine

isto tako su prevarili ljude sa EU poticajima za solarno koje su podjelili vladajuci sebi i svojim familijama i sada ljepo zaradjuju…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Pa u čemu je problem mora se znati kuda su pare otišle . .. i uzeti ih natrag  pa se to neće više događati

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Samo 2% poticaja isplaćenih za ekološku poljoprivredu je opravdano ?

Što to znači ?

Poticaje su zatražili i dobili lažni  eko poljoprivredni proizvođači ili Ministarstvo nije usmjerilo sredstva  ekološkim proizvođačima već  ih je utrošilo za poticanje  neke druge  polj. proizvodnje ?

To je zasad nejasno , a kad se istraži i objasni znat će se i tko treba novac vratiti.

To su EU poticaji, revizija poticaja koje je isplatila hrvatska Vlada nikada nije napravljena ali za pretpostaviti je da je postotak zamračenih sredstava otprilike jednak. Aktualna kriza opet gura u prvi plan političare koji inzistiraju na “domaćoj poljoprivredi” što znači da će se pljačka nastaviti još većim intenzitetom.

 

Vijest je službeno demantirana. No da u praksi ima muljanja i nesnalaženja (profitabilna ekoproizvodnja je zahtjevna, komplicirana i skupa) to je točno iako u daleko manjim razmjerima od navedenih.

Međutim, nadležni za provedbu i kontrolu su totalno nepripremljeni. Osim potrebnog znanja za to, neophodni su i instrumenti za npr, kontrolu pesticida i gnojidbe, čest monitoring, itd.

Trebalo se pretpostaviti da će masa poljoprivrednika prihvatiti EU financijski izazov (i do 4 puta veći od klasične proizvodnje), što se i desilo

New Report

Close