Milanović i Jovanović ispričali se učiteljima zbog manjih plaća

Naslovnica Forum Komentari članaka Milanović i Jovanović ispričali se učiteljima zbog manjih plaća

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Majstore! A di se može ta gorčina unovčit? Seronje! Jedino u što se isplati u Hrvatskoj ulagat je pamet! To je obnovljiva sirovina i dobro uložena kuna se može višestruko vratiti. Ovakvim stavom rušite svjesno kvalitetu obrazovnog sustava za par tričavih kuna. Prepolovite plaće sabornicima, smanjite vlastitu potrošnju, stimulirajte malo poduzetništvo, razmišljajte kako potaknut ljude na stvaranje, a ne gledat dgje ćete prividno ušparat. Ulaganje nas može spasiti. Šparat se ne može u nedogled. Nema tu kruha!

Dajte mi avion - Idem dobrovoljno za avijatičara u Abesiniju!

Obrazovni sustav je katastrofalan i, cast izuzecima, proizvodi nepismene, nesposobne i lobotomizirane individue kojima je jedina perspektiva zaposljavanje u javnim i drzavnim poduzecima jer drugacije nemaju sanse prezivjeti…

OSTAVKA!!! I jedan i drugi. Nikakva isprika tu ne pomaže. Dokazano nesposobni

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

što reći.. u mom gradu profesori imaju plaću od 5000kn (recimo, bez dodataka, mlađi prof. koje ja poznajem) dok vozači autobusa čiji su vlasnici razni gradovi imaju po 7000kn.

E sada, svaka čast svakome svi su poslovi doista vrijedni respekta, međutim mene se odgajalo u školi sa iluzijom da živimo u meritokratskom društvu: što se više potrudiš više dobijaš na kraju.

Kada se radi o privatniku taj može kreirati plaće kako mu paše, ako hoće, čistač može imati više od inženjera, ali kada sama država kreira takve platne rangove gdje su fakultetski obrazovani ljudi penalizirani naspram SSS e onda nešto stvarno smrdi.

O tome kakva su naša sveučilišta i kakve kadrove proizvode možemo raspravljati, ali nije poanta toga ovdje, bit je da društvo/država mora poticati mlade da se što više školuju tako da im ponudi zauzvrat respekt/položaj i odgovarajuću novčanu nadoknadu a ne da im šalje poruku da su budale.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Milanovićevi i Jovanovićevi učitelji trebali bi se nama barem ispričati, jer štetu ionako ne mogu nadoknaditi

…međutim mene se odgajalo u školi sa iluzijom da živimo u meritokratskom društvu: što se više potrudiš više dobijaš na kraju.

Zelis reci u mediokritetskom drustvu? Jer to je ono na sto te potice skolovanje…Kao sto rekoh, cast izuzecima…

“We are faced with the paradoxical fact that education has become one of the chief obstacles to intelligence and freedom of thought.”

Ne znam zašto kolege iz Vlade ne bi sebi smanjili plaću za recimo 20% pa da učitelji dobiju isto? Stvarno mi nije jasno kako nitko ne dođe od njih na takvu ideju. Ja bih ju pozdravio kao svekoliki hrvatski puk.

New Report

Close