MGPT (Mrkonjićputevi a.d. Mrkonjić Grad)

Naslovnica Forum Tržište kapitala – regija & svijet Tržišta kapitala – BiH (SASE, BLSE) MGPT (Mrkonjićputevi a.d. Mrkonjić Grad)

Preduzeće za održavanje i zaštitu puteva. Osim poslova redovnog održavanja i zaštite puteva bave se proizvodnjom i prodajom kamenih agregata te prodajom gotovog betona.

Šteta što je ovaj podforum praktički mrtav. Volio bih čuti mišljenja o ovoj dionici. Ako ja dobro racunam, P/E na ovoj cijeni je 2,5. Strašno! Izvještaju svake godine sve bolji i bolji! Jel stvarno nitko ne primjecuje takve bisere ili je nešto drugo u pitanju?

Promet na toj burzi je nikakav. Ako hoćeš ostati bez gaća možeš to i doma napraviti.

who dares, wins

Pa jasno je meni da je trenutno burza nelikvidna ali koliko je meni poznato, neki jači i poznatiji investitori već neko vrijeme lagano skupljaju određene dionice (tu ne mislim na mgpt). Povećanjem likvidnosti, povecat će se i cijene. Pa i na hr burzi su prometi 2007. bili puno veći, zar ne? Postoje i investitori, ne samo spekulanti, koji su spremni skupljati određene dionice i po 2-3 godine a onda ih držati još 5-10 godina ako procjene da će te dionice donjeti zaradu x10 ili x20. Sto se tiče ove dionice, P/E je trenutno na 2,5. Kad konačno krene koridor Vc njima će i prihodi i dobit strašno porasti. Imaju kamenolom, drobilicu sa separacijom, asfaltnu bazu kapaciteta 80t/h… a Strabag će morati koristiti domaće podizvodjace. Sve u svemu, nevidim zašto bi to bila loša priča na dugi rok.

Nisam rekao da je loša ali je market nelikvidan no iz perspektive koju godinu svašta je moguće pa i ovaj vaš scenarij.

who dares, wins

Molio bih vas da prestanete pisati na ovoj temi.
Unaprijed hvala.

I ponovo 25 crveno! Izgleda da 25 crveno uvijek dobiva!

New Report

Close