Maras najavio 50 posto niži doprinos za HOK

Naslovnica Forum Komentari članaka Maras najavio 50 posto niži doprinos za HOK

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne postoji “dobrovoljno” članstvo a da nešto funkcionira ili ja bar nisam cuo. Štogod je na bazi dobrovoljnosti to se ne plaća. Tko bi npr plaćao kartu ZETa na toj bazi? Nitko. Tko bi plaćao HTV? Nitko ili 1% ljudi

Ako nemožeš ući u tramvaj bez karte a želiš, ako nemožeš gledati HTV a želiš dobrovoljno bi platio za te usluge.

Kod HOK-a plaćaš ali apsolutno ništa ne dobivaš sa time, HTV barem slaže nekakvo smeće od programa pa ponekad i pogodi… ali barem nešto dobiješ sa time, od HOK-a dobiješ samo uplatnicu (tj. čak ni to ne šalju, porezna se brine da se njima na vrijeme sve plati).

Recimo da ZET i može nekako to isfurat otvaranjem jednih vrata itd. Onda pogledajmo samo HTV kao primjer…možeš ga gledati sigurno dovoljan je tv uredjaj,svatko gleda bar nešto makar neki nogomet ili dnevnik ali da je plaćanje dobrovoljno-NE bi platio! To je činjenica,to je ljudska narav. Zašto da se lažemo.

Jednostavno se HTV program kodira, kupiš karticu i gledaš. Nije nikakav problem uspostaviti kontrolu, samo sa uspostavljanjem kontrole dolazi i do borbe na tržištu, a tu je tlo itekako nesigurno.

Ja sam pobornik toga da se plaća samo ono što se koristi (pa čak i za zdravstveno i mirovinsko osiguranje). Da se plaće u punom iznosu isplaćuju radnicima i da oni sami biraju usluge koje njima trebaju i odgovaraju. Ne da se nameće neko veće dobro sa HTV,HOK,HGK,raznoraznim agencijama(čemu služe?), spomeničkim rentama(što je to uopće?), porezima na tvrtku(moraš državi platiti poseban porez zato što imaš tvrtku, tako da te valjda mogu još malo više maltretirati) i ostale gluposti, a ima ih.

Država se mora financirati od PDV-a i poreza na dobit/dohodak, ako se nemože od tih poreza financirati neka smanji ili privatizira ostale usluge, pa kome što treba neka plaća.

Svjestan sam da je to kod nas nemoguće, ali i dalje smijem to željeti zar ne?

Zvučati će socijalno neosjetljivo ali iskreno zaboli me…

Zašto ja moram raditi i financirati tuđe zdravstveno, mirovinsko, plaćati ogromne poreze, plaćati agencije za koje uopće neznam čemu služe da bi na kraju svog života živio bjednije nego li svi ovi za koje ja danas izdvajam svoje novce?

Je li cilj naše ekonomije parazitiranje drugih na račun mlađih u društvu? Ja stvarno ne želim da mene moja djeca, pa ni tuđa financiraju za 30-tak godina, ali nažalost nekoga će morati, i opet će biti sirotinja, zbog mene, zato što sam ja umjesto da osiguram sebe i svoju obitelj osiguravao hrpu nesposobnjakovića i njihov lagodni i luksuzni život… Eto to je HOK,HGK i ostala bagra…

Jasno da se sistem nemože promijeniti preko noći, i da treba brinuti za te ljude koji su svoje odradili, ali se sistem uopće ne pokušava popraviti. Imali smo hrpu reformi u zadnjih 20 godina, i nakon svake reforme stanje je daleko gore nego što je bilo prije…

A HGK ?????

Gordane otupo si malo oštricu! Stisli te jasličari i objasnili da ćeš i Ti biti na toj strani koja ne zarađuje svoju plaću! Šteta, baš se poveselih kako će se nešto pozitivno desit!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Da neće biti ukidanje članarine za HGK, to smo znali, kao i nastavka “kriminalnog” trošenja novca malih tvrtki.
Ali da je HOK jak kao HGK, to pak nismo mogli pretpostaviti. Kuco Maras!
Ipak se to dogodilo.
Nije bilo potplaćivanja ali netko je tu jak koji drma neovisnom političkom scenom iz pozadine.

New Report

Close