Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Linić trgovačkim lancima: Zakon o plaćanju u roku 60 dana ostaje!

Naslovnica Forum Komentari članaka Linić trgovačkim lancima: Zakon o plaćanju u roku 60 dana ostaje!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Liniću, svaka čast. Bio je to čisti reket velikih na male proizvođače.

“Konzumovi rokovi plaćanja vrlo su blizu propisanih odredbi…”
ha ha ha… pitam se šta bi na to rekli mali proizvođači povrća, voća i sl. kojima nakon 6 i više mjeseci plaćaju kompenzacijom u Kplus šećeru, tjestenini i sličnom uvoznom smeću!?

ovo je dobro samo za one koji mogu "jeftino" do kapitala ili imaju vlastita sredstva.
Oni će sada tražiti dodatne rabate od dobavljača. / strani lanci plačaju novac jeftinije /
Domaći i slovenski trgovački lanci će to prevaliti na dobavljače. Češće isporuke, konsignacijska skladišta, ….. a trebati će i dodatne rabate kako bi cijenom konkurirali prvima. Osim toga strani trgovinski lanci imaju dogovore s stranim dobavljačima jer to je i smisao tih lanaca.
I do sada su domaći proizvođači imali mogućnost da prekinu dostavu robe dok im se ne podmire dugovanja, no ipak su i dalje isporučivali robu i ako su znali da će plaćanje biti za xxx dana. Ovim zakonom i to im se ukida. Sada bi trebalo dobavljačima biti bolje?!

Mislim da će se ovo značajno odraziti na cashflow konzuma.

Osim AGROKORU, naravno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

To je dobra mjera koju treba striktno implementirati. I nema opravdanja da se ne primjeni. Ako netko propadne zbog toga – neka propadne jer nije trebao ni postojati na nacin da ne placa gotovinom. Ako nemas love – neces se baviti biznisom. Tocka.

To je dobra mjera koju treba striktno implementirati. I nema opravdanja da se ne primjeni. Ako netko propadne zbog toga – neka propadne jer nije trebao ni postojati na nacin da ne placa gotovinom. Ako nemas love – neces se baviti biznisom. Tocka.

New Report

Close