Licemjerno je zbog kredita u francima prozivati samo klijente

Naslovnica Forum Komentari članaka Licemjerno je zbog kredita u francima prozivati samo klijente

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

…ovo je jedan od najboljih i najobjektivniji tekstova o franku koje sam citao u vrijeme ovog velikog ludila … 🙂

Vrlo iscrpan i objektivan članak. Za svaku pohvalu ! [thumbsup]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Napokon netko pametan… 🙂
Rohatinski stalno ponavlja da je “upozoravao na valutni rizik” i da su se korisnici kredita “kockali”. Da mi jeznati gdje je on sakrio tu carobnu kuglu gdje je vidio da ce izbiti nemiri u Grckoj i Spanjolskoj i da ce Americi smanjiti kreditni rejting.A ako je znao… onda je jos bolje pitanje zasto je uopce dozvolio da se krediti vezu uz CHF, kad je vec kuna vezana uz euro.

Zašto Rihatinskog stranci proglašavaju najboljim guvernerom na svijetu ?

Zato što ih nije sprječio u pljačkanju Hrvatske . Samo ove godine su nas ogulili za 2.500.000.000,00 kn ! To su podaci koje banke priznaju , a vjerojatno su nas odrali za duplo .

Takve zarade banke nemaju nigdje u svijetu .

Na devizni račun banka mi daje kamatu 0,15 % godišnje !

Na žiro račun banka mi daje kamatu 0,1 % godišnje !

Zbog toga čim mi stigne neka lova ja ju odmah dignem ili negdje prebacim tako da na meni neće zarađivati .

.

Upozorenja je bilo na vrijeme, i to na raspolaganju široj publici (vjerojatno je i bilo u svim dnevnim novinama):

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hnb-upozorio-na-rizik-kredita-u-francima-rate-vece-za-18-posto/325404.aspx

Vrijeme je da se prestanemo vaditi na državu svaki put kad neka odluka ne dovede do željenog rezultata i onda su svi veliki genrali poslije bitke i “trebolozi”.
U slučaju davanja kredita u CHF ne radi se o nekakvoj nejasnoj ili netransparentnoj aktivnosti čiji rizici nisu zajmoprimcima mogli biti jasni. Doduše, one možda i nisu jasne prosječnom Hrvatu koji je financijski nepismen, ali to je već druga priča…

Don't let Mr Market fool U!

Siguran sam da u Hrvatskoj postoji Zakon kojim se zabranjuje davanje Zelenaških , Lihvarskih kredita !

Taj zakon treba primjeniti i te kredite ukinuti i dovesti u zakonske okvire .

.

Rohatinski stalno ponavlja da je "upozoravao na valutni rizik" i da su se korisnici kredita "kockali". Da mi jeznati gdje je on sakrio tu carobnu kuglu gdje je vidio da ce izbiti nemiri u Grckoj i Spanjolskoj i da ce Americi smanjiti kreditni rejting.A ako je znao… onda je jos bolje pitanje zasto je uopce dozvolio da se krediti vezu uz CHF, kad je vec kuna vezana uz euro.
KuhanoJaje ovo gore je od banbam99 vrlo jednostavno napisano i jednostavno sa tvojim završetkom komentara u djelu se isto tako dopunjuje
uloga prosjećnog i podprosjećnog i kakav već ješ postoji hrvat je onakva kakva mu je ali uloga Rohatinskog je upravo u ovom segmentu takva da se tom inom hrvatu ovo ne desi stoga gospodin Rohatinski če itekako morati objasniti prije ili kasnije svoju ulogu

ovoliko socijalizma i neznanaja, pa onda i podvala nisam odavna proćitao.

1. tko to zna da će dužnici na kreditima u CHF sveukupno izugubiti? Nitko! Jer u narednih 5-10 godina ovi krediti mogu postati opet povoljniji od nekih drugih.

2. svi se mi “kockamo” na ovaj ili onaja način. Netko prelazeći ulicu, drugi jedući gljive, treći sunčanjem na plaži. četvrti, trgovanjem na burzi, peti štednjom u banci, itd. Sve su to rizični poslovi. Od sunčanice se može i umrijeti, pri prelasku ceste može se poginuti … a od kredita u CHF … ništa slično tome.

Zaključno … niti banke, niti država nisu ni približno lopovske koliko je matični narod, koji bi na svemu htio zaraditi, a rizike potpuno prebaciti na druge. Kad padne tuča, proglašava se elementarna nepogoda, kako bise zavukla ručica u budžet … ačli nikom nije palo napamet platiti policu osiguranja! Ha, družtvo … narod je pokvaren, a tek posljedično banke i državna administracija, koji su proizišli iz tog naroda.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Slažem se Pero7. Bolje je imat novce u privatnom trezoru, nego ih dati bankama da s njima kamatare ostale.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

reforma monetarnog i bankarskog sustava
država je u dužnićkom ropstvu nemože pomoći narodu da se odbrani od istog ropstva a direktni izvršioci HNB i banke kroz politički pa onda i zakonodavni sustav to legaliziraju
sjetimo se i privatizacija je bila "legalna" zakonita matrica se stalno ponavlja

New Report

Close